Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

fidesz

Drága budai magániskolában tanulnak az államtitkár gyermekei

Fogalmam sincs, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csak figyelmetlen volt, vagy a friss kétharmados győzelem után leszarja az egészet, de posztolt egyet a Facebookra, hogy a gyerekei megkezdik az általános iskolát. Csak épp nem a közoktatásban, hanem egy méregdrága magánintézményben.

Az iskola, ahová az államtitkár csemetéi járnak, büszkén hirdeti, hogy  „küldetése, hogy kiemelkedő színvonalú oktatást nyújtson nemzetközi kitekintésben.

Céljuk „egy olyan ifjú generáció felnevelése, akik képesek arra, hogy cselekvő módon járuljanak hozzá egy jobb világ megteremtéséhez. Őszintén hisszük, hogy az oktatás a legjobb módja annak, hogy felkészítsük gyermekeinket arra, hogy tudjanak alkalmazkodni a bennünket körülvevő világ kihívásaihoz. Az átfogó, multidiszciplináris és személyre szabott oktatásnak köszönhetően a diákok az élet minden területén könnyen kamatoztatják tudásukat.

Sőt:

„A tanuló és a világa az iskola pedagógiájának és az egész létének mércéje, mely tiszteli, mint egyént, gondoskodik képességeinek felfedezéséről és azok teljes körű kibontakozásáról.

• Az iskola szabadon és szabadságra nevel. Elfogadja ezt a kihívást, és arra törekszik, hogy a tanuló felelősséget vállaljon a saját cselekedeteiért. Az iskola nem tesz különbséget nemzeti, nemi, faji, ideológiai és vallási hovatartozás alapján.

• Az iskola fejleszti a tanuló szolidaritását. Értékeli a munkát, ami a személyiség fejlesztésének és értékelésének legfontosabb tényezője, mint a szociabilitás és a nem rivalizálás vagy a törtetés eleme.

• Az iskola emberi közösség, nyitott minden megszerzett oktatási tapasztalat felé, hogy sikerre vihesse célkitűzéseit.”

Ez persze nem a Klebelsberg Kúnó Intézményfenntartó Központ hitvallása, hanem a budai SEK Budapest International School-é, ahol gyermekenként évi 2 millió forint a tandíj.

Ide járnak az államtitkár gyermekei.
2 gyerek = évi 4 millió forint tandíj.

Érthetetlen, hogy miért nem a világszínvonalú magyar közoktatásba íratta be őket…

 

Vajon azért választotta a SEK-et, mert ott van iskolabusz háztól-házig és gyűjtőfuvar szolgáltatás?
Meg tanszerek (írótömbök, tollak, ceruzák, színes ceruzák…stb) teljes tanévben, és tankönyvek valamennyi tantárgyból?

Az állami iskolában is van minden tantárgyból 1 db állami tankönyv, ami közül lehet választani, és az ingyen van! Ráadásul van mindennapos tesi és hittan/erkölcstan is! Bezzeg a SEK-ben nincs!

És ne feledkezzünk meg az állami iskolák remek eseményeiről, amikor ki kell menni szalagátvágásra műsort adni a polgármester-/képviselőbácsinak, vagy engedély és bejelentés nélkül megjelenik a miniszterelnök kampányvideót forgatni.

De Szabó Tünde inkább a drága magániskolát választotta.

A sportért felelős államtitkár az EMMI-ben dolgozik, ahová a közoktatás is tartozik.

A heti értekezleteken remélem teljes mellszélességgel támogatja az újabb „reformokat” a világszínvonalú magyar közoktatás még jobbá tételéért, majd siet szülői értekezletre a magániskolába.

Megosztás