Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

korrupció

5 milliárdot költ a korrupció elleni harcra a kormány EU-s pénzből

Uniós pénzből zajlik a „Kapacitásfejlesztés a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” nevű állami projekt a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) vezetésével. Első lépésként a kormányközeli Balásy Gyula cégeire bízták a kommunikációs feladatokat 260 millió forintért. 

A kormány tényleg belátta, hogy valamit tenni kell a korrupcióval, ami szétrohasztja, majd felzabálja kis hazánkat, hiteltelenné teszi politikusainkat, és külföldre űzi gyermekeinket. Jézusom, dehogyis!

Valószínűleg minden idők legnagyobb lufiprojektje lesz ez, amiben elkúrnak egy csomó pénzt pár fős létszámbővítésekre, továbbképzésekre, korrupcióellenes szórólapokra, és új laptopokra. Nem feltétlen azért, mert 2015-óta tudjuk, hogy „a korrupció a Fidesz legfőbb politikája”,  de még azért sem, mert Polt Peti nagyon mélyen a zsebben van.

Úristen, hát mire lenne elég ez az 5 milliárd forint, ha valaki tényleg tenni akarna a korrupció ellen? Most komolyan,  mikor 8 milliárdot szórunk el egy budai villára az MNB-alapítványnak, és mikor Fekete Györgyék luxus nyuggerklubot kapnak márványkandallóval? Ez az 5 milliárd semmi! 5 milliárd forintért egy magára valamit is adó korrupt politikus vagy vállalkozó már fel se kel a NER-ben sem, de persze ha már az EU olyan hülye, hogy ad ennyit, akkor azt szét kell osztani okosan.

A hivatalos tájékoztatás szerint a pénzt a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) kapja, de benne van a projektben a Belügyminisztérium, a Nemzetközi Oktatási Központ, az állami tulajdonú NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is.

„A projekt keretében megvalósuló beavatkozások egy új, a korrupció megelőzésére, a korrupciós esetek felderítésére szakosodott kormányzati funkció felállítását támogatják a szükséges szervezetfejlesztés, kapacitásfejlesztés, valamint eszközbeszerzés végrehajtásával, emellett a vagyonnyilatkozatok átláthatóságát támogató informatikai megoldás kerül fejlesztése. A tervezett beavatkozások eredményeként a közigazgatási szakemberek felkészültebbek lesznek a korrupciós kockázatok kivédésére, továbbá lakossági szemléletformálás történik.”

Néhány részlet a követelményekről:

„A Felhívás célja, tervezett fejlesztések:  megvalósuló projekt célja a korrupció visszaszorítása komplex módon, a represszió (személyi és tárgyi feltételrendszer megteremtése, módszertani súlypontváltás), valamint a prevenció (képzés, tájékoztatási kampány, szervezetfejlesztés, kutatás) eszköztárát felhasználva.”

– Humánkapacitás fejlesztése: „hivatásetika, integritás és antikorrupciós témájú képzésekre kerül sor kormánytisztviselők, és a rendvédelemben dolgozók számára egyaránt.” Remek e-learning tananyagokat vizionálok 1 milliárdért.

– Szemléletformálás:„Közvélemény kutatás után, célzott tájékoztató kampányok kerülnek megszervezésre a különböző célcsoportokat (lakosság, kkv-k, közszféra, fiatalok) .”  „Ne lopj, majd mi!” – Bödöcs

– IT és felderítő infrastruktúra fejlesztése: új laptopok az NVSZ-nek!

– Integritásfejlesztés: Készül egy weboldal, „amely hozzájárul a közigazgatás átlátható működésének megteremtéséhez és az aktív társadalmi részvételhez.”

Az elvárt célok ezekből adódóan pedig, hogy a korrupció ellen küzdő rendvédelmi szervek képzettebbek, az NVSZ pedig technikailag fejlettebb legyen. Ja és még azt is szeretnék, ha javulna  a „korrupcióérzékelési mutató”! Nem vicc!

Tudjátok, ez az a mutató, amit a kormány szerint Soros zsoldosai készítenek a Transparency International-nél, és amiről februárban írtunk egy összefoglalót „A korrupció felfalta a Fideszt és a gazdaságot” címmel.

“A Transparency International Soros pénzből finanszírozott szervezet, amely Soros György bevándorláspárti politikáját szolgálja. A Transparency International nyomásgyakorlás céljából támadja az országot.” – Fidesz,2016.01.27. 

Azt pedig, hogy a TI-nak vagy a Fidesznek van-e igaza, mi sem mutatja el jobban, mint az, hogy a korrupcióellenes harc PR-feladataira kiírt tenderre végül csak egyvalaki tudott pályázni, s mit ad isten az nem más, mint a sorosozós és migránsozós plakátokból milliárdossá vált Balásy Gyula. Cégei, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. 260 millát kaszálnak a feladattal. Előre a korrupció ellen!

Címlapkép: A projekt táblája a Készenléti Rendőrség épületénél. (fotó: Vastagbőr)

Megosztás