Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

fidesz

A NER képtelen feldolgozni, hogy Franciaország nyerte a VB-t

Orbán Viktor a döntő előtt „a mi kutyánk kölykének” nevezte Horvátországot, de Franciaország nyerte a világbajnokságot. Többen szerettek volna vezírük mellé állni a kérdésben, és egymás után publikálták rasszista nyilatkozataikat a Facebookon. 

Az őrületet még a döntő előtt kezdte Hollik István, a  Fidesz szóvivője:

„A világbajnoki döntőnek Európa jövője szempontjából is fontos üzenete lehet, hiszen egy bevándorlóország játszik egy nemzeti identitására büszke, keresztény országgal. Már csak ezért is hajrá Horvátország!”

Hogy pontosan mi az üzenete a döntőnek most, hogy a „bevándorlóország” győzött, nem tudjuk meg, mert Hollik azóta hallgat, és bármilyen negatív vagy állítását kétségbe vonó kommentet azonnal kiirt a Facebook-oldaláról, plusz rögtön tiltja is a hozzászólót. Tudom, így jártam én is. De azért remélem, Európa ettől még nem esik el!

A Magyar Demokrata főszerkesztője, a Békemenet szervezője,  a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének birtokosa, Bencsik András igyekezett vigasztalni a felmenőit, a horvátokat és a nekik szurkolókat is egy rasszista kijelentéssel, miszerint a horvátok vasárnap nem is a franciákkal játszottak. Mert az este pályára lépő horvátok a „sima” franciákat megverték volna. Itt most ne menjünk bele abba a logikába, hogy ezek alapján a kormány szerint semmire nem jó bevándorlók jobbak labdarúgásban, mint a franciák. Meg a horvátok.

De azt a kérdést azért feltenném Bencsiknek, hogy ha azok a francia gyarmatokról behurcolt dédnagyszülőkkel rendelkező fiúk nem franciák, akkor a magyar labdarúgóválogatottban pályára lépő Nikolics, Bosnjak, Vinicius vagy Otigba mennyire magyar?

Oláh Gellért, a közpénzekből kitömött 888 szerzője a döntő előtt ezt a gúnyosan rasszista képet tette ki a Facebook-oldalára:

A döntő után pedig megkérdőjelezte, hogy a franciák nyertek, mert szerinte Horvátország a győztes. Aki pedig mást mond, az szerinte még a kerítést is lebontaná.

De Gellért ennél tovább is ment egy hétfői cikkében. Szerinte előre látni lehetett és be is igazolódott, hogy a „progresszív, balos sajtótermékek” francia győzelem esetén azt majd a migráció pozitív hozadékának titulálják. Természetesen idehaza a nem-kormánypárti sajtóban nyoma sincs olyan cikknek, amelyben bárki a migrációval vagy a labdarúgók származásával foglalkozott volna. Ez csak a frusztrált és rasszista kormánysajtóban téma, ahol még azt is megemlítik, hogy azok a szemét franciák még ünnepelni sem tudnak rendesen.

Végezetül álljon itt Antonie Griezmann, a francia csapat házi gólkirályának nyilatkozata:

„Ez az a Franciaország, amit szeretünk. Lehet, hogy a származásunk különböző, de valamennyien ugyanazért a címerért játszunk. Az országunkért, amelyért mindent megtettünk, amit csak tudtunk” – jelentette ki Griezmann, akinek édesapja Németországból vándorolt Franciaországba, édesanyja pedig portugál.

„A csapat sokszínűsége hű képet ad erről a gyönyörű országról” – tette hozzá az angolai és kongói felmenőkkel rendelkező Blaise Matuidi.

Megosztás