Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

választás

Semjén: a Fidesz- KDNP az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön tartotta meg a KDNP-s évadnyitóját több száz ember előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalka művelődési házának színháztermében. Nem sikerült szerényen.

„A Fidesz és a KDNP pártszövetsége nemcsak a magyar történelem, hanem az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója. Az EU történetében példátlan, hogy egy politikai erő több mint egy évtizeden keresztül az abszolút többség fölött tud parlamenti választásokat nyerni.” – mondta Semjén.

Ohh… Bevallom töredelmesen, hogy nem néztem utána annak, hogy az EU többi tagállamában melyik párt mióta van kormányon, de azt pl tudom,hogy a Fidesz „abszolút többsége” így nézett ki a 2018-as választások után :

grafika: 444.hu

És így a 2014-es után:

A választások nyomvonalán maradva a nagy rénszarvasvadász kijelentette, hogy a Fidesz és a KDNP egymással nem konkurensek, hanem bajtársi szövetségesek, így elvárható tőlük, hogy megnyerjék a választásokat, és ennek eredményeképpen alakítgassák az országot.

„A feladatot végrehajtottuk, megteremtettük azt a politikai konstrukciót, amely lehetővé teszi a keresztény értékek érvényesülését, és képes az állam és az ország vezetésére

Miután mindenki elégedetten konstatálta a világraszóló sikert, és hogy ők vannak többen, ráadásul soha ennyire erős közösség még nem alakult ki az EU-ban, Semjén beszédében elmagyarázta azt is, hogy ugyan minden keresztény pártnak dilemmát okoz, hogy politikájában felvállalja-e az egyházi szempontból fontos, de a választókat kevésbé érdeklő témákat, vagy nem ragaszkodik szorosan az egyház tanításához, és a több szavazat érdekében engedményeket tesz, de a KDNP nem ilyen. Zsolt elmondta:

„Én egy papírmasé kereszténységben nem vagyok érdekelt, ez engem nem érdekel. Az egyház társadalmi tanításai szerinti, karakteres és hiteles kereszténydemokráciára van szükség.”

Most a „NE LOPJ”  vagy a „NE HAZUDJ”  kezdetű demagógia-vonatra nem ülnénk fel, inkább itt hagyom, hogy a kormány az idei költségvetésben a 2018-as 57 milliárd forint után 19%-os emeléssel már 68 milliárdot különített el un. hitéleti tevékenységekre. És Semjén kapott 7 milliárdot is – az összesen majd’ 50-et kóstáló – vadászkiállításának előkészítésére is… Szóval Zsolt és a magyar választók 33%-a, az „abszolút többség” is elégedett lehet.

Semjén 2018-ban beadott törvényjavaslatai a karakteres és hiteles kereszténydemokráciának elősegítésére:

Megosztás