Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

fidesz

Bayer Zsolt is számon kérte a közbeszédet Nagy Blanka diáktüntetőn

A lakájmédia egyik zászlóshajója, az Echo Tv vasárnap esti műsorában a lovagkereszttel kitüntetett, saját bevallása szerint keresztény, polgári, konzervatív Bayer Zsolt egyik témája az a 18 éves Nagy Blanka volt, aki egy Kecskeméten tartott túlóratörvény elleni tüntetésen mondott nyers és szókimondó beszédével vált híressé. Pont akkor, amikor a  Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleményt adott ki a közbeszéd duvulásának megállítására. 

Múlt vasárnap Bayer Zsolt a szokásos vadparaszt módján ment neki a 18 éves diáktüntető lánynak, éss olyan stílust engedett meg magának, ami után szerintem Nagy apuka legszívesebben a padlóról számoltatná meg vele a fogait.

„Ő a mi kis Blankánk, a jövő politikusasszonya, ugye, aki ha gimnazista, akkor maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén, barom állat. És még csak 18 éves! […] No, hát akkor, kedves Blanka! Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli.”

 

 

Mindezt egy nappal azelőtt, hogy A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szintén számon kérte a közbeszédet a társadalmon az egyre terjedő O1G-zés miatt. Sajnos a keresztény értelmiségiek  a fideszesek által szidott „nyomorult, rohadt, kis prolik” védelmében nem emeltek szót, de az tűrhetetlen számukra, hogy sokan szóval tiporják a közjogi „méltóságokat”, és Ádert bajszos szarnak vagy bajszos fasznak hívják, Orbánt meg gecinek.

„Figyeljetek ide és értsétek meg! Nem az szennyezi be az embert, ami a szájába kerül, hanem ami elhagyja a száját, az szennyezi be az embert. (Máté 15,10-11) A legfőbb közjogi méltóságokat, a vezető politikusokat és a közéleti emberek személyét, valamint a vallási szimbólumokat becsmérlő szóhasználat sajnos mindennapossá vált nemcsak az utcai beszédben, hanem az interneten és a médiában is.
Különös aggodalomra ad okot az, hogy már a nyilvánosan megszólalók körében is elterjedt mások vulgáris és obszcén kifejezésekkel történő gyalázása. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a felnövekvő nemzedékek és gyermekek számára ez legyen a követendő példa. A közönséges stílus elsősorban az azt használót jellemzi és szennyezi be, de az emberi személy tiszteletét, a demokrácia alapértékét is megtiporja. Az ilyen szóbeli gyűlölködés szélsőséges, emberhez nem méltó viselkedéshez teremt alapot, és így könnyen igaza lehet a közmondásnak: »aki szelet vet, az vihart arat«.”

December 20-án Kecskeméten (is) volt  tüntetés a túlóratörvény ellen. Az eseményt élőben közvetítette a Mérce, az adásuk 36. percétől látható  Blanka a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumból, aki olyan feltüzelt és nyers beszédet mondott, amilyet nemhogy középiskolástól, de másoktól sem hallhattunk még.  Itt nézhető a teljes beszéd.

Blankán többek között ezeket a sorokat kéri számon Bayer:

„Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz. […] Ez az undorító tolvajbanda, ez a mocskos oligarchakormány bezsebeli magát a nyugdíjas éveire, maga meg nyugdíjasként csak nyomorogni fog. […] A Fidesznek az a célja, hogy erőszakosak legyünk, és érdekes, hogy a 2006-os, az elnyomó hatalom elleni eseményeket a Fidesz már csak keresztény szabadságharcnak nevezi. Mára a Fidesz lett az elnyomó hatalom. [… ] Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek – legyen kecskeméti, félegyházi, szegedi vagy bárhonnan –, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.”

Az a Bayer kéri számon ezeket a sorokat, akinek minden publicisztikája és megnyilvánulása hemzseg a trágárságtól, és a gyűlölettel átitatott durva személyeskedéstől. Pont úgy, ahogy most Blankát szidta.

De Blanka tüzes és bátor ifjú nő, nem ijedt meg az ötös számú párttagkönyv tulajdonosától, hanem visszaszólt neki: „ha én annyi idős lennék, mint Bayer, belegondolnék, hogy ilyen szavakkal beszélek egy 18 éves emberről”.

„Nézzen tükörbe, és hallgassa végig a megszólalásait, amiben káromkodik, és úgy próbáljon ítélkezni meg felette, hogy ő is ezt csinálja.”

Válaszul durva ellentámadásba lendült a NER propagandagépezete: a Ripost, a Figyelő, az Origo és a Lokál is azt írta, hogy Blanka rossz tanuló és sokat hiányzik az iskolából. Ez ugye vagy igaz vagy nem, de az biztos, hogy a gimnazista lány személyes adata. Nagy Blanka azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban a hvg.hu-nak, hogy semmiből nem áll bukásra, 100 órát sem hiányzott még, és jogi lépéseket tesz a róla megjelentek miatt.

Megosztás