Zuglóban az “álbalos” Lévai Katalin és a fideszes jelölt ajánlásai még sorrendre is megegyeznek

foto: index.hu
foto: index.hu

 

Nem lehet jelölt Lévai Katalin, a Lendülettel Magyarországért elnöke Zuglóban, miután a helyi választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét. Lévai ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjének íveivel, és 27 esetben teljes volt az egyezőség. Még a sorrend is stimmelt.

 

 

Mikor év elején képbe került a volt MSZP-s Lévai és új pártja, mind-mind azt harsogtuk, baszki hát a Fidesz próbálja így megosztani a baloldalt, még jobban. Persze ezt bizonyítani szinte lehetetlen volt. Lett volna! De ezek a szerencsétlenek voltak olyan balfaszok, hogy rögtön lebuktatták magukat.

Egy hónappal ezelőtt, mikor meggyanúsították azzal, hogy bizony Orbán szekerét tolja, Lévai Katalin az Indexnek úgy védekezett:

„Határozottan visszautasítom ezt a feltételezést. Ebből a gondolatmenetből kiindulva csak egyetlen ellenzéki párt indulhatna. Ha lenne valódi ellenzéki összefogás, abban mi is részt vennénk. De mivel nincs ilyen, nem rombolhatjuk azt szét. Ki dönti el és mi alapján, hogy ki most az esélyes? Azért, mert valaki nyert 2014-ben? Akár a választás előtt napokkal is visszaléptetünk jelöltet az esélyes ellenzéki jelölt javára, ha úgy látjuk az előzetes felmérésekből, hogy azok a szavazatok is számíthatnak az adott körzetben, amelyet a mi jelöltünk vinne el.”

Tegnap már az is gyanús volt, hogy Bihary Zoltán fideszes önkormányzati képviselő elismerte, hogy aláírt és ajánlotta Lévait jelöltnek. Elmondása szerint Lévai kereste meg őt közvetve, így aláírt neki, de csak egyszer. És még azt is mondta borzasztó modorosan: “Sok sikert mindenkinek, virágozzék minden virág!”

A gyomtól meg szabadulnánk már, csak mondom. 

Visszatérve, ma pedig az derült ki, hogy 27 esetben tételesen egyezik az ajánlások tartalma és sorrendje Lévai és a fideszes Bihary Zoltán ajánlóívein. Persze, hogy ki másolt kit, azt nem tudni, de azért ne legyünk naívak, tudjuk kinek jó, ha Lévai elindulhat és felcsíphet pár száz szavazatot balról, a Fidesz kihívóinak orra elől.

Mivel Lévai eredetileg 505 ajánlással rendelkezett, és 27 ajánlást érvénytelennek talált a választási iroda, a jelöltnek nem jött össze az 500 érvényes aláírás. Vagyis Lévai ezért nem lehet jelölt.

Itt olvasható a választási bizottság határozata.

Szávay István, a Jobbik zuglói jelöltje már közleményt is kiadott az ügyben, és ugyanazt gondolja, amit mi és amit minden épeszű ember.

“Kimondható tehát, hogy a zuglói Fidesz és annak képviselőjelöltje visszaélt a választók bizalmával, az őket támogató polgárok adatait átadták Lévai Katalinnak, az aláírásokat pedig odahamisították, hogy így segítsék – az ellenzéki szavazatok megoszlásában reménykedve – az egykori MSZP-s miniszter indulását a választásokon.”

A Lendülettel Magyarországon a Facebook-on reagált a történtekre.
Tagadnak mindent, és feljelentik az Indexet. Ajjajj!

lendülettel ma

 

Gulyás Márton korábban ezt a riportot készítette Lévai pártjáról.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Thuo

  Valami azt súgja nekem, hogy ezek az emberek a Lendületnél nem atomfizikusok.

 • Tamás Tóth

  Honnan is tudják, hogy ki másolt kiről?

 • Ism.

  Kedves Lévai Katalin,

  Vagy legyen nyíltan fidesz jelölt, vagy keressen valami polgári foglalkozást már 2018-ban

 • Imre Balog

  Méghogy karaktergyilkosság! Ahhoz karakter is kéne.

 • toportyán

  Pancser aki nem gyűjt másfélszer több ajánlást,ha csak nem rendelkezik a g narancstolvajok háttértámogatásával…506 db 500 előírtra tapasztalatok szerint nagyon keves.

  • Thuo

   Az annyit is ér.

 • László Varga

  Itt van Szili Katalin 2 ! Neki vajon mit ígértek ?

 • Imre Gyulay

  “Szávay István, a Jobbik zuglói jelöltje…” Szávay úr átnyergelt Kiskunhalasról Zuglóba?

 • Szabó Károly

  ez egy kamupárt,,,szégyen,,vaj mit kap érte???

 • Vidéki

  Lévai Katalin a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztere. mitől lenne álbalos?
  A Medgyessy-kormány igazi balos volt, tehát az esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztere sem lehet álbalos.

  • Grumbler

   Orbán Viktor pártja induláskor igazi liberális volt. Orbán ma sem lehet illiberális. :)

  • Hanga Hudák

   Megvilágosodott.

 • Sötétség

  Aki adadta az adatokat Fideszes azzal mi van. Választási csalás.
  Ilyen LENDITŐ-Lóditóra nics szüksége a nyugdijasoknak. Fejte az MSZP-t
  mos benyalta saját cumiját. V 18 ugródeszkás, hánytató tabletta helyett ajánlom.

 • Hanga Hudák

  Kicsit túlhajtotta a hintát, és túllendült Katika.