Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

választás

Zuglóban az „álbalos” Lévai Katalin és a fideszes jelölt ajánlásai még sorrendre is megegyeznek

Nem lehet jelölt Lévai Katalin, a Lendülettel Magyarországért elnöke Zuglóban, miután a helyi választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét. Lévai ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjének íveivel, és 27 esetben teljes volt az egyezőség. Még a sorrend is stimmelt.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Mikor év elején képbe került a volt MSZP-s Lévai és új pártja, mind-mind azt harsogtuk, baszki hát a Fidesz próbálja így megosztani a baloldalt, még jobban. Persze ezt bizonyítani szinte lehetetlen volt. Lett volna! De ezek a szerencsétlenek voltak olyan balfaszok, hogy rögtön lebuktatták magukat.

Egy hónappal ezelőtt, mikor meggyanúsították azzal, hogy bizony Orbán szekerét tolja, Lévai Katalin az Indexnek úgy védekezett:

„Határozottan visszautasítom ezt a feltételezést. Ebből a gondolatmenetből kiindulva csak egyetlen ellenzéki párt indulhatna. Ha lenne valódi ellenzéki összefogás, abban mi is részt vennénk. De mivel nincs ilyen, nem rombolhatjuk azt szét. Ki dönti el és mi alapján, hogy ki most az esélyes? Azért, mert valaki nyert 2014-ben? Akár a választás előtt napokkal is visszaléptetünk jelöltet az esélyes ellenzéki jelölt javára, ha úgy látjuk az előzetes felmérésekből, hogy azok a szavazatok is számíthatnak az adott körzetben, amelyet a mi jelöltünk vinne el.”

Tegnap már az is gyanús volt, hogy Bihary Zoltán fideszes önkormányzati képviselő elismerte, hogy aláírt és ajánlotta Lévait jelöltnek. Elmondása szerint Lévai kereste meg őt közvetve, így aláírt neki, de csak egyszer. És még azt is mondta borzasztó modorosan: „Sok sikert mindenkinek, virágozzék minden virág!”

A gyomtól meg szabadulnánk már, csak mondom. 

Visszatérve, ma pedig az derült ki, hogy 27 esetben tételesen egyezik az ajánlások tartalma és sorrendje Lévai és a fideszes Bihary Zoltán ajánlóívein. Persze, hogy ki másolt kit, azt nem tudni, de azért ne legyünk naívak, tudjuk kinek jó, ha Lévai elindulhat és felcsíphet pár száz szavazatot balról, a Fidesz kihívóinak orra elől.

Mivel Lévai eredetileg 505 ajánlással rendelkezett, és 27 ajánlást érvénytelennek talált a választási iroda, a jelöltnek nem jött össze az 500 érvényes aláírás. Vagyis Lévai ezért nem lehet jelölt.

Itt olvasható a választási bizottság határozata.

Szávay István, a Jobbik zuglói jelöltje már közleményt is kiadott az ügyben, és ugyanazt gondolja, amit mi és amit minden épeszű ember.

„Kimondható tehát, hogy a zuglói Fidesz és annak képviselőjelöltje visszaélt a választók bizalmával, az őket támogató polgárok adatait átadták Lévai Katalinnak, az aláírásokat pedig odahamisították, hogy így segítsék – az ellenzéki szavazatok megoszlásában reménykedve – az egykori MSZP-s miniszter indulását a választásokon.”

A Lendülettel Magyarországon a Facebook-on reagált a történtekre.
Tagadnak mindent, és feljelentik az Indexet. Ajjajj!

lendülettel ma

 

Gulyás Márton korábban ezt a riportot készítette Lévai pártjáról.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás