Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

fidesz

Felcsút felszedetné a betömött kátyúkat a Kutyapárttal

Több vicces hivatalos levelet kapott az elmúlt napokban az MKKP: Felcsúton vissza kell állítaniuk a betömött kátyúk „eredeti állapotát”, és le kell bontaniuk a buszmegállót, a székesfehérvári önkormányzat csak az általuk színesre festett járdaszakaszt törte fel, a MÁV pedig lefestette velük kékre a logójukat, a fehér kutyát az általuk felújított állomás épületén. Abszurdisztán élőben.

Soha senki nem gondolta volna, hogy önkormányzatok és állami cégek fogják reklámozni a Kutyapártot, de most nagyon úgy tűnik, hogy ez történik. Persze valószínűleg nem ez volt az eredeti szándék, de a bikkfanyelven írt szigorú hivatalos levelek hatalmas ingyenreklámot csinálnak az MKKP-nak. Bár rájuk mondják, hogy viccpárt, Felcsút simán lekörözte őket, de Székesfehérvár és a MÁV is erős versenyző a mezőnyben.

Felcsúton az augusztus 12-i polgármesterválasztás (ahol a fideszes jelölt névrokonát indították) előtt betömtek több kátyút. Munka közben 5 (!) autóval vonult ki rájuk a rendőrség, és igazoltatta őket. Nemrég pedig megkapták a felcsúti önkormányzat levelét, miszerint kérik „a szakszerűtlen kátyúk eredeti állapotának visszaállítását”. Magyarán törjék fel, legyen újra gödrös az út.

Jelenleg egyeztetések folynak az ügyben:

Szintén Felcsúton épített az MKKP egy buszmegállót is a választási kampányban. Ennek kapcsán az állami tulajdonú Magyar Közút Zrt. írt a pártnak, hogy bontsák le az építményt, mert nem kértek rá engedélyt.

Az MKKP régi szokása, hogy a töredezett járdarészeket figyelemfelkeltési célzattal színesre festi. Egyrészt szebbek is úgy, de a lényeg, hogy messziről észrevehetők, ezért kisebb eséllyel esik el rajtuk az ember. Székesfehérváron is lefestettek egy járdarészt, amire egészen egyedien reagált az önkormányzat: nem küldtek levelet, hanem csak a lefestett töredezett részeket törték fel és betonozták újra, a többihez nem nyúltak hozzá.

A MÁV azért írt levelet az MKKP-nak, mert a párt külsőleg felújította, vagyis szép vidámra lefestette Szikra vasútállomás épületét. A MÁV nem köszönte meg, hogy valaki elvégezte helyette a munkát, de legalább nem is büntette meg az MKKP-t, és nem is kérte az eredeti (ótvar ronda) állapot helyreállítását. Csak felszólította a pártot, hogy fessék le a logójukat,  a fehér kutyát kékre.

Ez egyébként nemrég megtörtént, remélhetőleg így már megfelel a MÁV-nak.

Címlapképen a Felcsúton kátyúzó kutyapártosokra kivonult rendőrök. (forrás: MKKP/Facebook)

Megosztás