Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

bűnüldözés

„Szépségkirályszalagban” a TEK kommandósai is

A BRFK munkatársai után a terrorelhárítás kommandósai is megvillantották magukat a szépségkirály-választást idéző rendőrségi szalagban. A TEK tájékoztatása szerint azért kedvelik ezt a láthatósági fényvisszaverős átvetőt, mert praktikus, ugyanis akár a zsebben is elfér.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) készítette azt a police.hu-n közzétett, és a YouTube-on is megtalálható videót, amelyen elfogták annak a társaságnak a tagjait, akik adóhatósági vizsgálattal zsaroltak meg egy budapesti vállalkozót.

A felvételen jól látható, hogy a bűnözőket elfogó rövidnadrágos izomemberek TEK-hez való tartozása egy átvetőről derül ki. A szupercsapat Társadalmi Kapcsolatok Osztálya az Átlátszóval azt közölte, hogy a „TEK POLICE” feliratú, láthatósági fényvisszaverős átvetőt 2015 óta használják a TEK munkatársai, mégpedig alapvetően „a Műveleti Igazgatóság hivatásos állományú tagjai a polgári ruházatban végzett feladataik során”.

A TEK tájékoztatásában hangsúlyozták, hogy az átvető révén egy kívülálló számára is egyértelmű, hogy rendőri intézkedés zajlik. Megjegyezték még azt is, hogy az átvető a láthatósági mellénnyel szemben könnyen és gyorsan használható, mivel „egy kis tokban van elhelyezve, ezáltal akár zsebben is elfér”.

A praktikus rendőri eszközzel kapcsolatban a terrorelhárítás közölte, hogy a szalagból 430 darabot vettek nem közbeszerzés keretében. Azt azonban nem közölték, hogy mekkora összeget fizettek ki az átvetőkért.

Szintén nem árulta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerkesztőségünknek, hogy mennyibe került számára a „BRFK – POLICE” feliratú láthatósági szalagok beszerzése. Ezekről még tavaly írtunk, amikor az átvetők használatára fény derült. A szalagokon akkor volt is derültség, az internetes hozzászólásokban ugyanis azokat nemes egyszerűséggel csak „szépségkirályszalagnak” vagy anyakönyvvezetői esketési kelléknek nevezték.

Csikász Brigitta

Megosztás