Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

oktatás

Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az egri horroriskolában

Az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola nebulóit vizes, rohadó falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, és vízgyűjtő vödrök fogadták az idei tanévnyitón, írta a Népszava két napja. Tegnap, azaz kemény 3 nappal a tanévnyitó után, az iskola már rendkívüli szünetet rendelt el. Az igazgató szerint pedig megvan az a vaskos 31 millió forint, ami a felújításhoz kell, de csak ősszel akarták elkezdeni a rendbetételt.

„Még nincs teljesen kész, de már majdnem elkezdtük.”  Lehetne ez a határátkelőink fölött, mint az ország mottója, mert úgy látszik, nálunk amúgy mindenre van pénz, csak kicsit be kell égetni a „vezetőséget” a sajtóban. Szegény Honvéd kórházba is rögtön kerültek elő a föld alól is hiánypótló műszerek és  a béremelést is beígérték,  ahogy kiborult a bili.

Az egri Hunyadi áltsuliban is úgy látszik, hogy megvan a lóvé az új tetőre, és még azt se kellett megvárni, hogy valamelyik gyereket agyonvágja az áram, csupán meg kellett írni egy újságban, hogy nagyon szarul néznek ki a dolgok és tadaaam… Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy egy rohadék, üresen kongó stadion árából kb. 100 hasonló iskolát lehetne felújítani. Hahó pöcsfejek, a felújítás is építőipar, abból is tudnátok lopni.

Nade mi is van Egerben? Az iskoláról a fenti fotókat készítő szülő elmondása szerint az egyik tanár azt tanácsolta a tantestületnek, inkább ne kapcsolják fel a villanyokat egész nap, nehogy valami gond legyen az átvizesedett falak miatt, és valami baleset történjen. Mint mondta, a falon kívüli, elvileg vízmentes kábeldoboz csont nélkül vezeti a vizet, és ő eléggé félti már a gyermekeit ide járatni. Egy másik apuka pedig azt állítja, a gyerekek már az előző félévben is úgy tanultak, hogy eső esetén nem lehetett felkapcsolni a villanyt a teremben. Ejj, vajon mit szólnak ehhez az egri szemorvosok….

„Teljesen eláztak a falak, beázott nem csak az aula, de a szekrények a folyosón, benne a gyerekek ruhái, cipői. Az aulában állt a víz, mikor már nem tudták vödrökkel felfogni, elkerítették szalaggal azt a részt: így maradt egy fél aula kb. 800 gyerekre. Persze nem merek szólni, mint más szülő sem, de jelzem, a tanárok is csak csendben zúgolódnak és persze nagyokat nyelve elnézést kérnek.” – írta az apuka. 

A Hunyadi igazgatója húzott egy jó szabótündéset, és  azt mondta, hogy az iskola állapota nem közügy, sőt fotókat sem készíthetett volna senki az engedélye nélkül. És amúgy meg mindenkinek a jó k…., hogy mindez kiderült. Az Egri Tankerületi Központ vezetője még tovább ment: szerinte nincsenek életveszélyes körülmények az iskolában, a belső falakon pedig a szokatlanul nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a beázás. Most úgy linkelnék ide pár cikket, minden idők legforróbb és legszárazabb nyaráról. Az ideiről.

A diri azt is elmondta, hogy az épületet ősszel rendbe hozzák, nem kell sipákolni, megvan rá a 31 millió forint. És még be is zárnak csütörtök-péntekre a „nem életveszélyes” iskolában. Nyilván nem a tetőt cserélik le két nap alatt, csak kimeszelnek a termekben, hogy szép fotókat lehessen majd csinálni a fenti okádék helyett.

„Tisztelt Szülők!

2018.09.06-án csütörtökön és 2018.09.07-én pénteken
RENDKÍVÜLTI TANÍTÁSI SZÜNETET RENDELEK EL!
Azok a szülők akiknek problémás gyermekük napközbeni elhelyezése, iskolánkban felügyeletet biztosítunk”

Ezt a közleményt adta ki az iskola.  A suli teljes rendbetétele őszre várható. Biztos túl csapadékos és rövid volt rá a nyári szünet.

Megosztás