Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A Momentum az Origoban

A sokadik névtelen lejárató cikk után a Momentum fogta magát, és besétált az Origo szerkesztőségébe, ahol megkérdezte az egyik lejárató cikket véletlenül egy napig névvel felvállaló „újságírót”, Kovács Andrást, hogy ezt mégis hogyan?

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Momentum Mozgalom

Propagandistáknál jártunk, hátha van még lelkiismeretük.

Normális országban természetesen ilyen nem történhetne meg.
Ugyanis mindenhol vannak ún. bejutást gátló eszközök, mint például beléptetőkapu, biztonsági őr, recepciós.
Az Origonál ilyenek nem voltak, náluk csak úgy be lehet sétálni, oké.

De szabad-e ilyet tenni?
Nem, semmiképpen sem.
Nem csörtetünk be egy szerkesztőségbe számon kérni a rólunk készült cikket.
Csakhogy az Origo nem szerkesztőség.
Úgy néz ki a videón, mint egy szerkesztőség, szerkesztőségekre jellemző tárgyak láthatók (asztalok, székek, laptopok, emberek), de ettől ez még nem szerkesztőség. A szerkesztőségben – jellemzően – ún. újságírók dolgoznak, akik a Fidesz által írt, elfogadott és megvédett médiatörvény értelmében szabadon és függetlenül dolgozhatnak, függetlenül még a tulajdonostól is, aki nem szólhat bele a munkájukba.

Az „Origo” nevű intézmény a Miniszterelnöki Kabinetiroda alosztálya, aminek a központi utasításait végrehajtják, az onnan kapott cikkeket közzéteszik, akik ott dolgoznak pedig nem újságírók, hiszen ilyenben igazi újságírók nem vesznek részt, nevüket, arcukat ilyenhez nem adják. Erről bővebben és hosszabban is lehet olvasni, hogyan is működik a rendszer: Ez nem újságírás, ez politikai nehézfegyverzet

Ha lenne rá lehetőséged, hogy besétálj Rogán Antalhoz vagy Habony Árpádhoz kérdezni, megtennéd?

Lehet szörnyülködni, hogy ez mégis milyen dolog, de talán azon kellene előbb elgondolkozni, hogy lehet, hogy egy párt és egy szűk kör 2 év alatt benyelte a magyar média több mint a felét, és még mindig nem lakott jól, enne még tovább … hiszen még CSAK 12 megyei napilap az övéké … MÉG nem fogható mindenhol a rádiójuk.
Aztán ott fogunk állni 2018-ban és azon csodálkozunk, hogy történhetett meg, hogy megint leszavazott 2-2,5 millió ember a Fideszre?

A törvényeket és a játékszabályokat már rég felrúgták, ahol az orrunk előtt, nyíltan, egy év alatt 100 milliárddal nőhet a miniszterelnök …  miniszterelnök strómanjának … egy polgármester-gázszerelő vagyona, ahol egyik napról a másikra bezárják a legnagyobb példányszámú lapot, ahol állami pénzből megveszi a két országos kereskedelmi tévé közül az egyiket a kormány egyik embere.

És akkor ki a hibás? A Momentum, mert nem tartotta be a játékszabályokat!
Milyen játékszabályokat?
Miért nem mentek bíróságra!” – mondják többen
Minek?

A legdurvább irányított lejáratókampány eddig Spéder Zoltán ellen ment, melynek a csúcspontja a TV2 Tények riportja volt. Spéder perelt, fél év után jogerősen nyert, 5,7 millió forint kártérítést. A Tények szünetében a reklámidő többe kerül, vagyis ez nem visszatartó erejű. Ott tartunk, hogy vannak olyan médiumok, amik sorra veszítik el a pereket, de még jogerős bírósági döntésnek sem tesznek eleget, nem közlik a helyreigazítást. (Az külön fejezet lenne, hogy egy 600-800 ezer néző által megtekintett lejárató videó miért csak 5,7 milliót ér, miért nem mondjuk 570 milliót.) Nyer a Momentum 1-2 milliót fél év múlva, a helyreigazítást nem teszik ki, húzzák-halasszák.

Összeszedtünk 10 dolgot, hogy mit kellett volna tennie a Momentumnak, betartva a „játékszabályokat”:

1. Nyílt levél, 133 értelmiségi aláírásával

2. Molinó

3. Online petíció

4. Élőlánc az Origo körül (éjszaka, hogy ne zavarják az ott dolgozókat)

5. Fészbukcsoport, „Egy millióan, hogy az Origo hagyja abba”

6. Mindenki visszaadhatna valami díjat, amit egyszer egy origos megkapott + erre egy külön visszaadás-számláló

7. Molnár Péter slam poetry

8. Imalánc

9. Bojkott, amit egy nap után megszegnek

10. Közös kávézás

[polldaddy poll=9750963]

 

Léptek egy váratlant, odamentek, kérdeztek. A videóban látszik, hogy Kovács András kurva zavarban van, forgatja a szemeit, lehet hogy morzéban pislog és segítséget kér. Ha Kovács András egy percig is szarul érezte magát, akkor már megérte az akció.

Érezze csak magát mindenki szarul, aki ebben a propaganda-pártmédiában dolgozik és a nevét adja mindahhoz a hazugságokhoz, lejáratásokhoz, amiket a Rogán-Habony páros ott legfelül kitalál.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás