A Momentum az Origoban

tumblr_oq57tf4Y7M1rx8sq5o1_1280

A sokadik névtelen lejárató cikk után a Momentum fogta magát, és besétált az Origo szerkesztőségébe, ahol megkérdezte az egyik lejárató cikket véletlenül egy napig névvel felvállaló “újságírót”, Kovács Andrást, hogy ezt mégis hogyan?

 

 

Momentum Mozgalom

Propagandistáknál jártunk, hátha van még lelkiismeretük.

Normális országban természetesen ilyen nem történhetne meg.
Ugyanis mindenhol vannak ún. bejutást gátló eszközök, mint például beléptetőkapu, biztonsági őr, recepciós.
Az Origonál ilyenek nem voltak, náluk csak úgy be lehet sétálni, oké.

De szabad-e ilyet tenni?
Nem, semmiképpen sem.
Nem csörtetünk be egy szerkesztőségbe számon kérni a rólunk készült cikket.
Csakhogy az Origo nem szerkesztőség.
Úgy néz ki a videón, mint egy szerkesztőség, szerkesztőségekre jellemző tárgyak láthatók (asztalok, székek, laptopok, emberek), de ettől ez még nem szerkesztőség. A szerkesztőségben – jellemzően – ún. újságírók dolgoznak, akik a Fidesz által írt, elfogadott és megvédett médiatörvény értelmében szabadon és függetlenül dolgozhatnak, függetlenül még a tulajdonostól is, aki nem szólhat bele a munkájukba.

Az “Origo” nevű intézmény a Miniszterelnöki Kabinetiroda alosztálya, aminek a központi utasításait végrehajtják, az onnan kapott cikkeket közzéteszik, akik ott dolgoznak pedig nem újságírók, hiszen ilyenben igazi újságírók nem vesznek részt, nevüket, arcukat ilyenhez nem adják. Erről bővebben és hosszabban is lehet olvasni, hogyan is működik a rendszer: Ez nem újságírás, ez politikai nehézfegyverzet

Ha lenne rá lehetőséged, hogy besétálj Rogán Antalhoz vagy Habony Árpádhoz kérdezni, megtennéd?

Lehet szörnyülködni, hogy ez mégis milyen dolog, de talán azon kellene előbb elgondolkozni, hogy lehet, hogy egy párt és egy szűk kör 2 év alatt benyelte a magyar média több mint a felét, és még mindig nem lakott jól, enne még tovább … hiszen még CSAK 12 megyei napilap az övéké … MÉG nem fogható mindenhol a rádiójuk.
Aztán ott fogunk állni 2018-ban és azon csodálkozunk, hogy történhetett meg, hogy megint leszavazott 2-2,5 millió ember a Fideszre?

A törvényeket és a játékszabályokat már rég felrúgták, ahol az orrunk előtt, nyíltan, egy év alatt 100 milliárddal nőhet a miniszterelnök …  miniszterelnök strómanjának … egy polgármester-gázszerelő vagyona, ahol egyik napról a másikra bezárják a legnagyobb példányszámú lapot, ahol állami pénzből megveszi a két országos kereskedelmi tévé közül az egyiket a kormány egyik embere.

És akkor ki a hibás? A Momentum, mert nem tartotta be a játékszabályokat!
Milyen játékszabályokat?
Miért nem mentek bíróságra!” – mondják többen
Minek?

A legdurvább irányított lejáratókampány eddig Spéder Zoltán ellen ment, melynek a csúcspontja a TV2 Tények riportja volt. Spéder perelt, fél év után jogerősen nyert, 5,7 millió forint kártérítést. A Tények szünetében a reklámidő többe kerül, vagyis ez nem visszatartó erejű. Ott tartunk, hogy vannak olyan médiumok, amik sorra veszítik el a pereket, de még jogerős bírósági döntésnek sem tesznek eleget, nem közlik a helyreigazítást. (Az külön fejezet lenne, hogy egy 600-800 ezer néző által megtekintett lejárató videó miért csak 5,7 milliót ér, miért nem mondjuk 570 milliót.) Nyer a Momentum 1-2 milliót fél év múlva, a helyreigazítást nem teszik ki, húzzák-halasszák.

Összeszedtünk 10 dolgot, hogy mit kellett volna tennie a Momentumnak, betartva a “játékszabályokat”:

1. Nyílt levél, 133 értelmiségi aláírásával

2. Molinó

3. Online petíció

4. Élőlánc az Origo körül (éjszaka, hogy ne zavarják az ott dolgozókat)

5. Fészbukcsoport, “Egy millióan, hogy az Origo hagyja abba”

6. Mindenki visszaadhatna valami díjat, amit egyszer egy origos megkapott + erre egy külön visszaadás-számláló

7. Molnár Péter slam poetry

8. Imalánc

9. Bojkott, amit egy nap után megszegnek

10. Közös kávézás

 

Léptek egy váratlant, odamentek, kérdeztek. A videóban látszik, hogy Kovács András kurva zavarban van, forgatja a szemeit, lehet hogy morzéban pislog és segítséget kér. Ha Kovács András egy percig is szarul érezte magát, akkor már megérte az akció.

Érezze csak magát mindenki szarul, aki ebben a propaganda-pártmédiában dolgozik és a nevét adja mindahhoz a hazugságokhoz, lejáratásokhoz, amiket a Rogán-Habony páros ott legfelül kitalál.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Péter István

  Igen, de joguk lett volna jó seggbe rúgni ezt a szemét betörőt, de ők úri emberek.

  • Baldrick

   Nem lett volna joguk, ugyanis nem dolog elleni erőszak, vagy más védelmi rendszer kijátszásával jutottak be és amikor távozásra szólították őket akkor távoztak. Bűncselekmény amúgy sem történt, mert a magánlaksértés csak lakás céljára használt ingatlan esetében áll meg, ott is akkor, ha valaki, erőszakkal, fenyegetéssel, hivatalos eljárás színlelésével megy be.

  • borzix1

   Azt, akit a saját portásuk igazított útba? Hülye vagy?

  • Satyala

   Aha! És az álhírgyártókat, nincs joga senkinek seggbe rúgni? Menj vissza a narancsködbe, ott legalább nem látszik, hogy mekkora h… Ehhh.. hagyjuk…

   • Zoltán Karácsony

    De joga van mégse megyünk az ilyen trágyaoldalak szerkesztőségébe mint pl. az átlátszó nem tesszük ki az ott dolgozók képét hozzájárulás nélkül.. Igaz nem is lenne kit keresni hisz álnéven mocskolódnak lásd zero.

    • szmoker (Homo Trollicus)

     “Igaz nem is lenne kit keresni hisz álnéven mocskolódnak lásd zero.”
     Téged se az eszedért szeretnek, ugye?
     https://atlatszo.hu/impresszum/

     • János Spaits

      Hagyd, tényeknek utána olvasni nem fideszes szokás 😀

    • Satyala

     Légy szíves zerotól egy egy álhírt linkelj be! Vagy egy olyat, amiben valakit hazugságokkal járat le! Vagy valamit, mert az hogy fel állsz a magad által épített piedesztálra, csak hogy megvédd az álhírgyártókat, az minimum nevetséges! Csak hogy tiszta legyen!
     Nem neked, mert te tudod…
     A kormány által központilag irányított, adófizetői pénzből működtetett média, álhírgyártásra ált rá. Te ugyan a roskatag piedesztálodról avval érvelsz hogy legalább a nevüket vállalják, de ugye még ez sem igaz… Egyébként az jutott eszembe, hogy kellene egy oldalt csinálni, ahol összegyűjtenénk, azokat a hazug, és becstelen média munkásokat, (nem újságíró, csak fizetett médiamunkás) akik részt vesznek az álhírgyártásba! Igazából nem is akkor nagy munka… :)

    • http://egyzene.blog.hu/ Henrik Fodor

     érdekes, amikor még Gyurcsányt ekézte (jogosan), akkor imádtátok.

     gondolom most már srsgyrgy.

  • kekszmániás

   Betörő? normális vagy? Beengedték őket, te önlájkoló! Autofelláció ez ám!

 • Melegítős Senki

  Teljesen korrekt. A tolvajtól is megkérdezik, miért tette.

 • GNDL

  Hát nem tudom, még ezernyi más dolgot tehettek volna. Most ezzel belefutottak egy olyan dologba ami egyébként elég nehezen védhető… ráadásul van egy fogadásom hogy fidelitaszos majmok fognak mostantól randalírozni és sorosozni az Index vagy a 444 szerkesztőségei környékén is.

  Mondjuk olyasmit mindenképp tehettek volna a napokban, hogy ne tudják a fideszes elvtársak zavartalanul levezényelni a konzultációs kampányaikat. Magas rangú fideszes apparatcsikok téblábolnak az országban és nyomják a süket propagandát lakossági fórumnak nevezett részben zártkörű szeánszokon, és eddig egyedül Juhász Péter tudott egy kis felfordulást okozni. Ezeken a szeánszokon átlagban van nagyon legfeljebb 100 fő Kubatov-listás fideszes megszállott… ha nem tud legalább ennyi demonstrálót ezen szeánszok környékére összetrombitálni a Momentum, akkor hiába is álmodoznak kormányváltásról egyébként…

  • Szabó Tibor

   Juhász Péter erre nem megoldás. Kultúrálatlan, önkényes magatartását a másik fél esetleges hasonló viselkedése sem legalizálja.

   Sorosozni meg izraeli kormánykörök is szoktak.
   Senki ne csodálkozzék, ha Sorost említik.
   Mindenki tudja, hogy kölcsön felvételét javasolja az EU államoknak a migránsok felvétele költségeire. Pont erre van szükségünk.
   Magyarországon van kb. 6-800 ezer cigány akit integrálni kellene.
   Persze nem jogvédő, meg MSZP módra, hanem a gyerekek célzott oktatásával és kizárólag természetben nyújtott segítséggel.
   Csak ilyenkor, l. görögkatolikus iskola “jogvédőink”, nyílván a saját pénzükből, rohangálnak pereskedni a szegregáció ellen.
   Eredmény: a lemaradt gyerek reménytelennek érzi a helyzetét és feladja, aki meg akar, nem tud tanulni amig a 16 éves apukák nem érik utól.

   A randalírozás az ellenzéki tűntetések hivatalos bejezése után rendszeres, nyílván a FIDESZ szervezi.
   Az oktogoni ülő partikról nem is beszélve.
   A város mindenkié, de csak arányosan, a többség közlekedni akar arrafelé.

   • GNDL

    Juhász fellépését egyáltalán nem nevezném kulturálatlannak, sőt, politikai marketing szempontjából elég jól sikerült… kár, hogy ő is csak egyedül volt ott (meg egy-két segítőjével), holott mint említettem ugyan annyian kellett volna lenniük mint a Kubatov-listás egykori munkásőr meg legfeljebb hat elemis egykori téesz traktoros nyugdíjasok. :) Az egy dolog hogy az állampárti agitprop sajtó nem számolt be megfelelően és objektíven az akciójáról, de Juhász jelenlegi és lehetséges célközönsége úgysem az állampárti agitprop szemetet használja tájékozódásra hanem a közösségi médiát, legfőképp, és ezeken a felületeken tarolt Juhász akciója… és pozitív visszhangja is volt, ráadásul Rogán helyett százezreknek tette fel a Rogánnak szént kérdéseit, tehát jócskán elérte a célját is. :) Kár, hogy alig van olyan rátermett ellenzéki politikus mint Juhász, viszont az is kár hogy pártelnökként azért már neki kissé más dolga lenne…

    A Sorossal kapcsolatos orosz állami propagandára egyáltalán nem vagyok kíváncsi, ezzel talán a kurucinfón próbálkozz, ott viszont erre veri a törzsközönség tehát biztosan nagy sikered lesz. :)

    A cigányok integrációjával kapcsolatban pedig a probléma sokkal nagyobb, mint hiszed: Magyarországon van vagy 2 millió fideszes szavazó is, őket is ideje lenne integrálni az európai kultúrkörbe, és szerintem a cigányok integrációja már ma is jobban halad mint a kádárista fideszes proliké… utóbbi ugyanis egy lehetetlen feladat. :)

    Az meg nem randalírozás ha pár száz fiatal még táncol és énekel egyet az Oktogonnál… sőt, elég jófejség. :) Randalírozás egészen pontosan az, amit 2006-ban művelt az erőszakos puccskísérletével a Fidesz és hungarista kopaszaik: köveket és molotov-koktélokat dobáltak, autókat borogattak és gyújtogattak, randalíroztak…

    Szóval nem értem minek toljátok állandóan ezt az ostoba fideszes/orosz propagandát…

   • Cherry

    A kulturálatlan magatartás az lenne, hogy kérdezni mert, amikor többek között az ő pártját is rágalmazták és folyamatosan hazudtak?

  • Cherry

   A Fidelitaszosok beégnek, mert az Index és a 444 újságírói simán meg tudják mondani, mit miért írtak. Nem félnek a vitától, nem kormányszócsövek, akik maguk is tudják, hogy hazudnak.

   • GNDL

    Csakhogy míg ha az origósok álltak volna neki interjúzni a momentumosokat, azok ott maradtak és beszéltek volna, nem is keveset, míg ha az indexesek vagy mások akarnák interjúzni a fidelitaszos pöcsöket, lásd főleg a nógrádi csúzuk után, azok nem biztos hogy partnerek lennének ebben… vagyis biztos hogy nem… :)

  • szmoker (Homo Trollicus)

   “ha nem tud legalább ennyi demonstrálót ezen szeánszok környékére összetrombitálni a Momentum”
   A normális emberek olyankor dolgoznak.

 • Szabó Tibor

  1./ Az Átlátszó nálam ne kolduljon! A fenti 10 pontja nevetséges.
  A momentumnak tényekkel ( pénzügyi bizonylatokkal ,vagy azok hiányával )kellett volna bizonyítani, hogy az origó inkiriminált cikke nem igaz.

  A Momentum az aljas módon időzített olimpiai népszavazás kezdeményezés után egyébként hallgasson.
  A NÉPSZAVAZÁST EGY ÉVVEL ELŐBB KELLETT VOLNA KEZDEMÉNNYEZNI.
  A májusi NOB látogatásra akartak kampányt, az már eleve Budapest esélyeit lenullázta volna.

  Ők a rendezvényeikre az általuk stigamtizált médiát be sem engedik.
  Vitatkozni kell és lehet, de eleve kijelenteni a másik félről, hogy ő nem vitaképes, az nem az általuk állítólag preferált demokrácia.
  Érvekre, bizonyítékokra van szükség, kultúrált hangnemben, rendezett formában.
  Ha a másik fél erre nem képes, akkor is megmaradok korrektnek, mert a normális embereket hosszú távon csak ezzel lehet magam mellé állítani, illetve velük együttélni.
  Ez adott esetben a kormányra is vonatkozik.

  • Monarhista

   Az átlátszón vagy gyökér, mit ne kolduljon.
   Még mindig fáj az olimpia örülök neki, ha másból nem tanultok majd ezekből.
   Persze, hogy nem engednek be olyanokat akik 100%, hogy valami sületlen lejárató hazugságot fognak állítani az egész eseményről.
   A kormánypárti “médiumok” amiket már nehezen lehet annak nevezni hiszen egyszerű szócsövek és nyíltan kerülik az objektivitás látszatát is. Már rég nem érvelnek. A momo pedig pont, hogy beszélgetni ment oda mégis hiszti lett a vége.

  • Satyala

   Miért kell nektek még egy echo tv-s beégés?

   “Érvekre, bizonyítékokra van szükség, kultúrált hangnemben, rendezett formában.”
   Aha! Tehát a kormány média, bizonyíték nélkül mocskolódhat, de mindenkinek kuss mert ez a rend… Normális vagy?

  • Kayla

   Arról az olimpiáról beszélsz, amit a fidesz önként darált be, amint megcsillant egy népszavazás lehetősége? Nem népszavazás döntött róla, nem a budapestiek, de még csak nem is a momentum. Én olimpia-párti voltam, a fidesz viszont keresztülgázolt mindenen, csak hogy a hatalom a kezükben maradjon. Gyakorlatilag beáldozták az olimpiát ugyanúgy mint a boltbezárást. Gyáván megfutamodtak, mindenféle népszavazás nélkül.

  • Cherry

   Itt az ékes példa arra, hogy az irónia megértéséhez kellenek bizonyos kvalitások.

  • Csumpitáz Béla

   Egyelőre még a vádlónak van bizonyítási kényszere nem a vádlottnak.

 • Ary Bálint

  Gratulálok. A kérdőív a nemzeti konzultáció szintjére süllyedt. Nem rakunk bele olyan választási lehetőséget, ami nekünk nem tetszik.

  • NERminátor

   Na ja ha lett volna egy olyan opció, hogy lángszóróval megyek be érdeklődni a helyreigazítás ügyében, akkor arra szavaztam volna… 😀 😀

 • NERminátor

  Nem értem én ezt a fideszes hisztit.
  Nem a Miniszterelenökúr hirdette meg a “viszkető tenyerek” kormányprogramot?
  Nem a Bayer Zsolti javasolta a véren és taknyon csúszó versenyt?

  A momentumos srácok csak betelejesítették a fidesz óhaját.

  Ezeknek a fideszeseknek sehogy nem lehet a kedvére tenni basszus…

  • Cherry

   Még csak be sem teljesítették. Odamentek, kérdeztek, elmentek.

   • Al-Anon

    Ráadásul tök kedvesen :)

  • gmihaly

   A rendőrviccben mondja a tüntikézőkre az egyik: “De beléjük rúgnék”. Mire a másik: “De nem szabad”. A Momentumosokra is vonatkozik ez.

 • NERminátor

  Ez a jobboldali picsogás és eltartott kisujj (lásd Bayer Zsótti hüppögése a kávézáskor) azok után után amit itt csináltak a közélettel.
  Kb. olyan mint amikor a kopasz kigyúrt verőlegény siránkozik miközben boxerrel veri szét a fejed, hogy jaj, letörött a körme miközben épp a szemgolyódat kaparta ki a kezével….

  Szóval kedves Origósok és elvársaik.
  Hadd ne kelljen sajnálni titeket a letörött köröm miatt jó?!

 • Horizont

  Ha egy tisztességes szerkesztőséghez és tisztességes újságírókhoz “törnek” be akkor én is felháborodtam volna. De így nem! Jogilag lehet itt mantrázni mi a helyes mi a nem. A hatalom csak azt csinálja ami jogilag (és emberileg) helyes ugye??! Visszanyalt a fagyi és nincsenek ehhez hozzászokva narancsosék és nyaloncaik.
  Kulturáltak voltak ! Hajrá fiúk!!!

  • Al-Anon

   +1

 • Belga 🍺

  Van az a szint amikor normális a módszerek nem érnek semmit. Ilyenkor élni kell a polgári engedetlenség eszközeivel, máskülönben nem lesz itt változás.

  • Vidéki

   A Balga Belga a provokátor Saul Alinskytől tanulja a “Közösségszervezést”.
   A Balga Belga “morális elvei” megegyeznek a híres Saul Alinsky “elveivel”:

   “Saul Alinsky “A radikálisok szabálykönyve” című művében Lucifert nevezi az első eredeti lázadónak, akinek a teljesítményét minden igazi radikálisnak el kell ismernie.

   Saul Alinsky szerint a kívánt társadalmi célok érdekében bármilyen eszközt fel lehet használni.

   Alinsky szerint mellőzni kell mindenféle morális megfontolást és kételyt, amikor a forradalmár cselekszik:

   A HAZUGSÁG, A MEGTÉVESZTÉS, AZ ERŐSZAK TELJESEN LEGITIM ESZKÖZEI A RADIKÁLIS FORRADALMÁRNAK.

   Élete alkonyán Alinsky egy interjúban azt is kifejtette, hogy
   EZEK KÖZÉ A LEGITIM ESZKÖZÖK KÖZÉ TARTOZIK AZ EMBERÖLÉS IS,
   ami nem véletlen, hiszen Alinsky kiváló baráti viszonyt ápolt a chicagói maffiával.

   Sőt: mivel a maffia példa volt számára arra, hogyan szereznek a nincstelenek hatalmat, kifejezetten javasolta a maffia modelljének alkalmazását.

   • Belga 🍺

    Fogalmam sincs ki az a Saul Alinsky most hallok róla először. Lucifer, tényleg kpézeletbeli lényekről kell beszélni? A megtévesztés az amit a fidesz csinál a propaganda médiájával. Szerintem csak bűnözőket szabad ölni másokat nem. A maffia pedig most épp a fidesz.

    • Vidéki

     „Lucifer volt az első radikális” – vallotta Hillary mentora
     Morvay Péter 2016. 07. 29 Hetek

     “Carson, aki maga is indult az elnökjelöltségért, felhívta a figyelmet arra, hogy Hillary Clinton egyik „hőse és mentora” Saul Alinsky volt, aki A radikálisok szabálykönyve című művében Lucifert nevezi az első eredeti lázadónak, akinek a teljesítményét minden igazi radikálisnak el kell ismernie. Alinsky amúgy nem csak Clintonra volt hatással, egyik legszorosabb tanítványa ajánlotta be Barack Obamát is a Harvard Egyetemre.”

     “De ki volt Saul Alinsky, akiről Hillary Clinton a szakdolgozatát is írta?

     Az 1972-ben elhunyt Alinsky nem volt akadémiai értelemben vett tudós, saját magát radikális aktivistának és forradalmi gondolkodónak tartotta.

     Nem véletlenül kapta a The Red (a Vörös) becenevet, amelyet követői és kritikusai is használtak rá. Ő alkotta meg az amerikai progresszív társadalmi programok mintáját, a közösségi szervezést, amelynek a kulcsfigurája a közösségi szervező, vagyis a communiy organizer. (A ma szociológiai és politológiai alapfogalommá vált kifejezést is ő alkotta meg ehhez.)”

     “Saul Alinsky szerint a kívánt társadalmi célok érdekében bármilyen eszközt fel lehet használni.

     Egyik akciója például az volt, hogy a chicagói O’Hare nemzetközi repülőtéren jól öltözött fekete aktivistákat küldött a férfi mosdókba. A feladatuk az volt, hogy órákra, vagy ha kell, napokra elfoglalják az összes fülkét és piszoárt az utasok elől, így bénítsák meg a repülőtér működését, amíg a hatóságok nem teljesítik a követeléseiket.”

     “Ez a harcos radikalizmus imponált a ’68-as nemzedéknek, köztük a Yale Egyetem egyik fiatal joghallgatójának, Hillary Clintonnak is, aki levelezni kezdett Alinskyvel.”

     • Belga 🍺

      Oké de én még mindig nem szimpatizálok azzal akit említesz, én cdak fideszes tolvajbandától akarok megszabadulni, azért hogy egy élhetőbb országban élessek :))

     • Vidéki

      A Balga Belga esze kereke olyan vágányon jár, mint Lenin elvtársé!

      Nem kellene utat engedni a rágalomáriának és nem kellene készpénznek venni minden hazugságot és rágalmat!
      A világ legfejlettebb államában az USA-ban is a bíróságok működnek és ott a rágalomária nem elegendő ahhoz, hogy a bíróság valakit bűnösnek nyilvánítson.
      Nagyon alapos bizonyítási eljárásra, bizonyítékokra van szükség ahhoz, hogy valakit elítéljenek egy jogállamban.

      Lenin elvtárs ehhez képest másként gondolkodott:

      1917 novemberétől a politikai ügyek az ún. forradalmi törvényszékek elé kerültek. A „bírók” nem voltak jogvégzettek, elég volt, ha tudtak írni.
      Számukra nem léteztek törvények, „szocialista igazságérzetükre” kellett támaszkodniuk.

      1922-ben végre mégis bevezettek egy törvénykönyvet. Lenin a törvényt kidolgozó Igazságügyi Népbiztosságnak írt utasításában leszögezte: „A bíróság nem azért van, hogy megszüntesse a terrort…, hanem hogy megalapozza és legitimálja.”

      A törvény szövege szerint a halálos ítélethez elég volt, ha valakinek csak szándékában állt elkövetni valamit.

      Kivégezhették továbbá akkor is, ha tette nem volt bűn, de a bírók a társadalomra károsnak ítélték.

     • Belga 🍺

      Abszolút nem akarok terrort

     • Vidéki

      A Polgári Engedetlenség egy erőszakmentes jogellenes tiltakozási forma.

      A Momentumosok erőszakkal hatoltak be az Origo szerkesztőségébe és akadályozták ott az újságírók munkáját.

     • Belga 🍺

      A portás engedte be őket, ha ilyen hülyék dolgoznak ott akkor magukra vessenek

     • Hun

      Ez tetszene a FeGyőrnek is! Nagyjából ilyen ítélkezést várhatnánk tőlük. Persze haladjunk lépésenként. Előbb át kéne lépni a varázslatos 2%-os támogatottsági küszöböt! :-)

    • Hun

     Itt az ideje tájékozódni! Nézzen utána ennek az Alinsky nevű lény tevékenységének! Mindjárt többet fog érteni abból, mi is történik kis hazánkban.

     • Belga 🍺

      Nem hiszek az összeesküvés elméletekben meg a hattérhatalomban

     • Hun

      Saul Alinsky egy valós személy volt, nem összeesküvés elmélet. Ahogy a rendszerbontóknak írt kézikönyve is. És erre már fajtársai sem hazudják, hogy a cári Ohrana műve mint a Cion Bölcsei.

 • Virág et.

  Az egész történetből engem leginkább az érdekel, hogy az ilyen kovács-féle alemberek, ezek hogyan tudnak tükörbe nézni? Mármint hányinger nélkül.
  Emlékszem, hogy ment a sírás 2010 előtt a Lakat T. meg a Napkelte miatt. Lakat T. ma már a szervilizmus kezdőszintjét nem ütné meg ilyen nehézpályás seggnyalók mellett, mint ez az egész origós “szerkesztőség”.

  Ha bármelyik fidesz-szavazó azt gondolja, hogy ezt elfelejtjük vagy megbocsátjuk neki valaha is, akkor nagyon téved.

  • Vidéki

   Reszkessetek Fidesz szavazók!

   Jön Virág et. aki nemsokára majd pallosjogot kap a ballibek hatalomra kerülése után és akkor eljön az Ítélet Napja és akkor lesz nagy sírás-rívás és fogaknak csikorgatása, ami bármelyik fidesz-szavazót sújtani fogja.

   Hiába voltak titkosak, a szavazások, Virág et. “Gondolatrendőrsége” fellebbenti majd a fátylat minden titokról.

   Reszkessetek fidesz-szavazók! Virág elvtársék nem felejtenek el és nem bocsátanak meg a fidesz-szavazóknak. Zéró tolerancia! Aki nincs velük, az ellenük van Virág et. betegesen gyűlölködő agyában!

   “Ha az ellenség nem adja meg magát (az első felszólításra) akkor meg kell semmisíteni” mondta Sztálin elvtárs is egykor.

   • Virág et.

    A rendszerváltás után személyes felelősségre vonás lesz természetesen. De nem a választók körében, hanem a működtetők és rezsimkatonák szintjén. Egész a legaljáig, a fizetett fórumharcosokig.
    A választóiknak a saját lelkiismeretükön kívül mással nem kell szembenézniük.

    De megbocsátani, vagy elfelejteni soha nem fogjuk nekik, hogy mit tettek az országgal. Az örök szégyen lesz a büntetésük. Sztálint meg pont te ne idézz nekem, aki éppen azon vagy, hogy egy újat csinálj nekünk a XX. századi típusú diktátorokból. Fogd be a szád inkább.

    • Vidéki

     Úgy teszel, mintha elfelejtetted volna, mit írtál!

     Ezt írtad: “Ha bármelyik fidesz-szavazó azt gondolja, hogy ezt elfelejtjük vagy megbocsátjuk neki valaha is, akkor nagyon téved.”

     Megfenyegetted a Fidesz szavazókat!

     • Virág et.

      Olyannyira nem teszek úgy, mintha elfelejtettem volna, hogy konkrétan másodszor is leírtam a második hozzászólásomban. Szó szerint. Te olvasol is vagy csak írsz?

      Ha ez neked fenyegetés, lelked rajta. A helyzet az, hogy a működtetőkön kívül mások felelősségre vonása amúgy is lehetetlen lenne. Az ő büntetésük ez a szar, ami most van. Az, hogy saját magukból, magatokból csináltok jobbágyot, alattvalót. A saját gyerekeitekből szolgákat és cselédeket a parvenü, közpénzen hizlalt újgazdag politikusi arisztokráciának. Míg a hanyatló nyugaton, a sorosháttérbirodalomban a politikus a társadalom szolgálója, a közérdekért tenni akaró, azért az egyéni boldogságot és gazdagságot feláldozni hajlandó valaki, addig nálunk ők az élet új császárai. És ehhez ti asszisztáltok. Ma még nem fogod fel, hogy ez mit jelent. Talán soha sem fogod felfogni. A gyerekeid, unokáid viszont emlékezni fognak rá és rád is.

      Ez a te büntetésed. Ha ez fenyegetés, ám legyen.

     • Vidéki

      Szereted a haladó nyugatot púderozni, ezért írod:
      “a hanyatló nyugaton, a sorosháttérbirodalomban a politikus a társadalom szolgálója, a közérdekért tenni akaró, azért az egyéni boldogságot és gazdagságot feláldozni hajlandó valaki, ”

      Nagy baj van nyugaton, ha egy ilyen baromból, mint Timmermans az Európai Bizottság jelenlegi alelnöke, és a bel-és igazságügyi együttműködésért felelős biztosa lehet.
      Mindent elmond Frans Timmermans előítéleteiről, hogy egy amerikai tőzsdespekulánst automatikusan zsidó emberként azonosított.

      A brüsszeli bizottság egyik szóvivője szerint Orbán megjegyzését, amiben Soros Györgyöt amerikai pénzügyi spekulánsnak nevezte, a Die Zeit német hetilap minősítette “egyértelműen antiszemitának”. Timmermans erre úgy válaszolt, pontosan így értette a miniszterelnök szavait,
      és felháborodott…
      A brüsszeli szóvivő most hozzátette, Orbánnak “a jövőben tartózkodnia kellene a kétértelmű kifejezések használatától, hogy azokat ne követhessék félreértések”.

     • Virág et.

      Soros zsidó,ez közismert tény. Magyarország hét éve “spekulánsozik”, “brókerezik”, “bankározik” és “háttérhatalomozik”. Összekacsintós dialektika ez és nekem magyarázhatod, amíg akarod, ez a 20-as, 30-as évekre szóhasználatára emlékeztet.

      Ez kapott idéntől egy arcot: Sorosét. Aki a kormányt kommunikációja szerint minimum a világ ura. És aki történetesen zsidó. Nem hiszel nekem? Olvass bele a saját táborod fórumaiba, hogyan zsidóznak tele pofával a jó polgárok. Annak idején ezért hagytam fel a mandiner.hu kommentjeinek olvasásával. Nem volt hozzá gyomrom.

     • Vidéki

      “Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát. Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét.” Írta egykor Karinthy Frigyes

      Olyan gyalázatos hazugok, mint Timmermans, a brüsszeli szóvivő meg a Die Zeit német hetilap újságírója és felelőtlen szerkesztői!

      “Amerikai tőzsdespekulánsok”: “Ezek egyértelműen antiszemita hangok”! Timmermans szerint.

      EGY AMERIKAI TŐZSDESPEKULÁNST AUTOMATIKUSAN ZSIDÓ EMBERKÉNT AZONOSÍTOTT.

     • Virág et.

      Khm … Soros zsidó. Nem “egy amerikai tőzsdespekulánst” azonosított zsidó emberként, hanem a világ egyik legismertebb zsidó tőzsdespekulánsát. Aki történetesen tényleg zsidó vallású.

      Mit szerettél volna mondani?

     • Vidéki

      Maszatolsz!
      EGY AMERIKAI TŐZSDESPEKULÁNS szókapcsolat értelme nem felel meg a ZSIDÓ EMBER szókapcsolatnak, akárhogy erőlködsz.

      Éppen az ilyen durva hamisítás, amit te bemutatsz, hozta ki Karinthy Frigyest a sodrából: “Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát. Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét.”

     • Virág et.

      Timmermans nem az amerikai tőzsdespekulánsokat egészében zsidózta, hanem Orbán KIFEJEZETTEN Sorosnak címzett megjegyzését antiszemitázta le. Óriási különbség. Orbán nem az amerikai tőzsdespekulánsokról beszélt úgy általában, hanem Sorosról, egy közismert zsidó vallású üzletemberről.

      Legalább azt olvasd el, amit te idézel be.

     • Vidéki

      Vannak olyanok, mint Te, megTimmermans holland politikus, diplomata, az Európai Bizottság jelenlegi alelnöke, és a bel-és igazságügyi együttműködésért felelős biztosa,

      akiknek mindenről „A ZSIDÓ EMBER” jut eszében, mint az agybeteg nőnek a szex, a „nő a pszichiáternél” viccben.

      A pszichiáter mértani ábrákat mutatott fel a nőnek
      a háromszögtől a pentagondodekaéderig

      és megkérdezte a hölgyet, hogy mi jut ezekről eszébe?

      A hölgynek mindegyikről egy-egy frenetikus szexuális élménye jutott eszébe.

      A pszichiáter megkérdezte: hogyhogy Önnek mindenről ez jut eszébe?

      Mire a hölgy: Hát hogyne doktor úr, ha ilyen pikáns dolgokat tetszik mutogatni.

     • Virág et.

      Nem én Sorosozok 24/7 itt lassan másfél éve.

     • Rufus78

      Ez akár egy idézet is lehetne egy tetszőleges Bayer-cikkből. Ott persze tetszik, mi?

 • István Tamasi

  Munkaidőben mentek be, bemutatkoztak, elmondták hogy kit keresnek ugyanúgy mint bármely normális ember aki beszélni szeretne ott valakivel. Nem randalíroztak, nem durvultak sem verbálisan sem fizikálisan kivéve hogy a 110 kilósra kigyúrt – vagy mégsem? – Fekete-Győr hozzáért az asztalhoz.
  Problémájuk volt egy cikkel kapcsolatban, de a szerkesztőség nem reagált a megkeresésükre. Az írott és íratlan jog/erkölcs is ismeri a per előtti egyeztetés fogalmát.
  Felszólításra távoztak, a biztonságiakat sem kellett hívni.
  Mi a probléma?

  • Hitman

   Az, hogy közben megtudtuk, hogy legközelebb géppisztollyal mennek. :-)

   • István Tamasi

    A géppisztolyt csak Stefka munkásőr /nem mondom, hogy elvtárs, mert nekem ő nem elvtársam/ emlegette nyilván mert erős nosztalgia ébredt benne a dobtárasa – davajgitár – után.

 • Al-Anon

  Szerintem vegyék megtiszteltetésnek, hogy személyesen meglátogatta őket. Csak pár év és örülnének majd egy ilyen látogatásnak. Szerintem kifejezetten intelligensen intézte, ahhoz képest, hogy mikkel vádolták.

  • Hun

   Hajrá MoMo! Még néhány szerkesztőség és akár a bűvös 2 (azaz kettő)% is meglehet jövőre! Ha-ha!

 • Majnemiz

  Mennyi ösztrogén lehetett már ott. Ennyi nyikhajt egy helyen ritkán lát az ember. Tördelik a kezüket, zavarodottan nézelődnek, simogatják egymást. Én éreztem magam kellemetlenül!… :-) Nem volt egy férfi a közelben aki rendet vág?

 • szmoker (Homo Trollicus)
 • NERminátor

  A tv székházas szerkesztőség látogatás 2006-ban szintén valami hazudozás miatt történt. Kb ez a különbség a két oldal között, a jobboldaliak 2006-os módszerekkel látogatnak szerkesztőséget, a rendes hazaszerető magyarok pedig 2017-es módszerekkel.

  • Hun

   Azért egy választási csalás miatti népfelháborodást összehasonlítani egy elkényeztetett zsiráf gyerek hisztikéjével egy cikk miatt…. háááát, nem tudom.

   • NERminátor

    Jól van na.
    Te sem a legélesebb kés vagy a fiókban…

 • Vidéki

  “De szabad-e ilyet tenni?
  Nem, semmiképpen sem.
  Nem csörtetünk be egy szerkesztőségbe számon kérni a rólunk készült cikket.”

  De zero ravasz, mint a róka így azonnal megtalálta a megoldást amivel legitimálhatja a az Origo szerkesztősége elleni agressziót.

  Zero szerint “Csakhogy az Origo nem szerkesztőség.”

  Zero esze kereke is pontosan úgy működik mit a cigány kupecé!

  “Ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes.”

  Olyanra mondják, ki most igy, majd ugy beszél, mint a czigány, ki szamarát egyszer vemhesnek, másszor nem vemhesnek állitá.”

  • Ism.

   Kell oda egy kerítés, hogy megvédjék magukat szegények

 • Hun

  Tehát aki nem ért egyet beteg elképzeléseikkel, azt meg kell szüntetni, bezáratni a szólásszabadság nevében! Persze akik ugyanazt írják amit az EU-bürokraták/tolvajok vagy CEU-s tanáraik tanítottak azok független önállóan gondolkozó hősök. Aha! És persze nincs szólásszabadság, diktatúra meg igen. Kezdem érteni a liberális eszméket. Értéket nem írhatok az nincs nekik.

  • NERminátor

   Habonyék látom idetaláltak több nap késéssel.. 😀
   Nem lesz így prémium srácok.

   • Hun

    Sötét vagy mint az éjszaka. Nácifasisztáznod kellett volna nem ezt tanítja az Alinsky-féle kézikönyv, Momó?

   • Hun

    De annak örülök, hogy nem cáfoltad az állításokat.

    • NERminátor

     Mi volt az állítás?
     Én csak eszetlen röfögést és cöfögést látok.

     • Hun

      Segítek, ha szövegértésből gyenge vagy. Liberálbolsevikéknál addig terjed más véleményének elfogadása amíg az megegyezik az ő beteges képzelgéseikkel, muszlimokkal elárasztott Európáról, ratyiházasságról, történelemről, genderőrületről.

 • Mr.Backhand

  disznóság, hogy a momentumot avval vádolják, hogy hívatlanul betört egy irodába:
  http://deformacio.blog.hu/2017/05/22/a_momentum_nem_tort_be