Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Orbán beszállt a Brexit-kampányba – a legértelmetlenebb közpénzköltés

A Daily Mail című konzervatív napilap hétfői kiadása által közölt egész oldalas hirdetés Orbán Viktor miniszterelnöknek a brit választókhoz szóló üzenetét tartalmazza.

„A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként”

f1000
Kovács Zoltán megpróbálta megmagyarázni, hogy Brüsszel elleni magyar szabadságharc vezetője miért próbálja meggyőzni az angolokat a maradás mellett:

„Magyarország szerint Nagy-Britannia uniós tagsága azért fontos, mert az erős Európa a nagy tagállamok együttműködésével valósítható meg. A magyar kormányt sokszor vádolták Európa-ellenességgel, azonban mostani „pro-európai hozzáállása” is jól mutatja, hogy elszántan és szilárdan hisz az unió által elért eredmények fontosságában, még ha sok esetben másként is képzeli el a kontinens jövőjét.”

Lázár János még a csütörtöki kormányinfón azt nyilatkozta oldalán Kovács Zoltánnal (!), hogy

„Nem kíván semmilyen módon állást foglalni a magyar kormány, hiszen a britek döntését – bármilyen irányba mozdulnak is el – tiszteletben tartja Magyarország”.

Miközben a hirdetés már meg volt rendelve, mert eredetileg a szombaton akarták megjelentetni.
Namármost, vagy Lázár faarccal hazudott, vagy nem szóltak neki, hogy időközben mégis állást foglalt a magyar kormány, amelynek ő az egyik minisztere.
Egyik variáció sem túlságosan kedvező Lázárra nézve.

A hirdetés amúgy minden bizonnyal minden pennyt megért, az angolok különösen kedvelik ha kívülről beleugatnak a dolgaikba (ismerős?), és Orbán Viktor az első és idáig egyetlen EU-s vezető, aki beszállt az angol népszavazási kampányba.

Egy pillanatra aszt hittem, hogy nem látom át Orbán mestertervét, és ezzel a trollkodással pont a kilépésnek kampányol, de Anglia a második legnagyobb nettó befizető az Európai Unióba, így ha Anglia kilép az EU-ból-> nem fog semmit befizetni -> kevesebb pénzt lehet szétosztani a tagállamok között -> kevesebb pénz jut Magyarországra -> kevesebb pénzt lehet ellopni.

Lesz amúgy népszavazás Magyarországon is hamarosan ….
Vajon mit szólna Orbán Viktor vagy Kovács Zoltán, ha Angela Merkel egész oldalas hirdetésben kampányolna a betelepítési kvóta mellett?
Majd még hozzá is tenné Merkel szóvivője, hogy csak a „pro-európai hozzáállás” mellett kampányolnak …

Az egyik legszebb mellékszála a történetnek, hogy Douglas Carswell UKIP-es képviselő (Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja) azt hitte a Jobbik csinált a hirdetést, akik amúgy a szövetségesük.

Screenshot_02345
Szerencsére Kovács Zoltán jött és lecsapta a labdát:

Screenshot_02346
Várja a bocsánatkérést, egyem meg, de cuki.
Nem lehet lejobbikozni a Fideszt!

 

Megosztás