Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Így elemzi a Heti Válasz Sándor Máriát

Sándor Mária ápolónőről ír egy roppant ízléses elemzést a mérsékelt polgári hetilap. Sándor Mária egy civil, nem politikus, nem nagyvállalkozó, egy ápolónő, aki az egészségügy súlyos problémáira próbálja felhívni a figyelmet.

A cikket Élő Anita jegyzi, és olyan remek mondatok szerepelnek benne, mint:

„Remegő hangja, könnyes szeme, előreeső vállai gyorsan átviszik az üzenetet, miközben – olykor gyermeteg politikai performanszai miatt – sokakat már inkább idegesít korábban még széles körben hitelesnek tartott alakja.” (…)

„Sándor Mária a legkevésbé sem jellegzetes ápolónő. Nem alsó középosztálybeli szülőktől származik; jól menő építészek gyermekeként, a budai elit tagjaként nőtt fel, a város legelegánsabb részein, a Hűvösvölgyben, Pasaréten nevelkedett. A nővérek megalázóan alacsony fizetése, rengeteg túlmunkával együtt nettó 140 ezer forint körüli bére számára a deklasszálódás jele is. ” (…)

„Az elmúlt 16 év alatt legalább hat kórházban fordul meg, sehol nem tud megkapaszkodni. Gyermekintenzív osztályon dolgozik, de nincs meg hozzá a képzettsége. Emiatt nem részesülhet az elmúlt hónapok legfontosabb eredményéből: a legjobb kórházakban ugyanis 200-220 ezer forintra egészítik ki az intenzívterápiás szaknővérek bérét, hogy legyen elegendő ember az osztályokon.”(…)

„A sírós nővér állandó reflektorfényt kap a baloldali médiától – Respekt díj a Népszabadságtól, a Publicus Intézet szerint ő a leghitelesebb civil. Pedig médiaalakja csak néhány erős ecsetvonás, fekete póló, szomorú arc, fáradtság. Nem is kell több, ebben van a hatása.” (…)

„Sándor Máriában dacos kapaszkodás is van, hogy gyermekének ugyanazt az elitképzést nyújthassa, amit ő kapott egykor zongoraórákkal, gitártanulással, s a kislánya abban a sportklubban ússzon, ahol az államfő teniszezik. Sportos öltözködése, 183 centis magassága, fejére feltolt napszemüveges alakja úgy vált az ápolónők jelképévé, hogy cseppet sem emlékeztet egy átlagnővérre. „

Én nagyon szívesen megnéznék ilyen hasonlóan színvonalas cikket mondjuk Matolcsy Györgyről vagy Mészáros Lőrincről, esetleg Csányi Sándorról vagy Hernádi Zsoltról, de ugye mit értek ahhoz, hogyan kell szerkeszteni egy mérsékelt polgári hetilapot?

Amúgy meg ha civilként tiltakozni merészelsz, könnyen lehet rólad egy egész oldalas elemzés a Heti Válaszban, ezt ne feledd!

P60429-113917

 

Ashampoo_Snap_00623
Ashampoo_Snap_00624
Ashampoo_Snap_00626
Ashampoo_Snap_00627

Összefoglalva: A deklasszálódott budai ápolónő frusztrált mert nem kapta meg a béremelést a kormánytól, ezért találta ki a médiabrandjét, ami csak álca és megjátssza magát, maradt volna apáca, és amúgy is magas, nem való még nővérnek sem.

Remélem jár érte a kormányzati hirdetés az újságban!

Megosztás