Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Stadionok > MMA > iskolás gyerekek

Idén 3 milliárd forint jutott tornaterem-építésre és 3 milliárd forint tanuszoda-fejlesztésre. Tavaly év végén még 617 tornaterem hiányzott a mindennapos testnevelés okozta igények kielégítéséhez, pedig akkor még csak 2 évfolyamon volt ez kötelező. Viszont minden évben újabb évfolyamok lépnek be a rendszerbe, így egyre nehezebb megoldani a testnevelésórákat még ott is, ahol van tornaterem. Azt is bejelentették, hogy az a cél –nagyon helyesen– hogy minden járásban legyen tanuszoda.


A program azonban nem 3-3 milliárd forinttal folytatódik 2015-ben, csak 900-900 millióból, a keretet lefaragták, ez olvasható a költségvetés tervezetében. Nyilván mert nagyon fontosan a gyerekek, meg az egészséges életmód. Majd az új Videoton, Haladás vagy Diósgyőr stadionban futkározhatnak a gyerekek, lehet kicsit sokat kell oda utazni.

A prioritási listára remekül illeszkedik, hogy azonnal átcsoportosítanak 2 milliárd forintot a Magyar Művészeti Akadémia számára, hogy tudjanak szegények irodaházat vásárolni. A 5,5 milliárd forintból felújított Vigadó nem elég jó nekik, szomorú ez, hogy ilyen helyen kell Fekete Györgyék nyomorogniuk.

A gyerekek meg továbbra is tornászhatnak a folyosókon meg a tantermekben, vagy írhatnak a tornafüzetbe.
De nem szabad ezen bosszankodni, arra kell gondolni, hogy itten most egy nemzet, egy ország fogott össze, hogy a kormány ánuszában matató művész bácsiknak és hölgyeknek legyen méltó irodájuk, meg a miniszterelnök úr szenvedélye ki legyen elégítve, épüljenek azok a stadionok, százával, ezrével …

Screenshot_00331

Screenshot_00328

Screenshot_00329

Megosztás