Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Zsigó szerint a bajai mocskos kampány kitart a jövő évi országgyűlési választásokig

Szeretnénk tengermély együttérzésünkről biztosítani Baját, főleg a 32-es szavazókört, ahol (bár voltak más furcsaságok is) a szavazók szervezett utaztatása miatt – ami jelenleg még kampánycsendsértésnek minősül, de 2014-től már nem – a Kecskeméti Törvényszék megsemmisítette a szavazatokat, így hétvégén meg kell ismételni az időközi önkormányzati választást. A Demokratikus Koalíció, az Együtt 2014 és az MSZP közös jelöltje Teket Melinda, a Fideszé Kovács Csaba.

A hírekbe legutóbb a CBA ugráltatásával bekerült Surján László fideszes EP-képviselő úgy értékelte ezt az egészet a Facebook-oldalán, hogy „Az ellenzék úgy ünnepel, mintha már megnyerte volna a megismételt választást, a Fidesz pedig áll az újabb megméretés elé. Esélyt kapott, hogy javítson a mozgósításon.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pedig azt válaszolta a 444.hu kérdésére, miszerint „Mit gondol a Fidesz a bajai eredmény megsemmisítéséről?”, szóval ő azt válaszolta erre, hogy „Örülök, hogy az Együtt 2014-nek kampányolnak”.

Tegnap kiadott a Fidesz egy nagyon vicces közleményt is: szerintük a nyilvánosságot kapott bírósági jegyzőkönyv éppen azt  igazolja, hogy a baloldal követett el törvénysértést azzal, hogy a volt bajai szocialista polgármester saját bevallása szerint is egész nap a szavazókör bejáratánál próbált nyomást gyakorolni a szavazópolgárokra. Persze lehet, hogy szerintük így van, de a bíróság ezt meg sem említette a jegyzőkönyvben, és az utóbbi dönt.

Közben nyomatják a kampányt ezerrel, tényleg nagyon sajnáljuk a bajaikat, azt a kb. háromutcányi embert (egészen pontosan 457 szavazásra jogosult választópolgárt), akiknek a szavazatára most ennyire hajtanak a pártok. Teket Melinda házról házra jár beszélgetni velük, a Fidesz viszont kevésbé személyes, ám annál ütősebb módszert választott: Kovács Csaba-plakátos, hangszórós furgonok járják az utcákat. Összesen négy. Minden utcába jut egy.
Az autókból folyamatosan szól a következő szöveg, felvételről: „Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljenek Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy embereitől! Ne higgyen Teket Melindának és társainak! A Fidesz megvédi Önt!”

Valószínűleg nem félelmetetes, ha két héten keresztül furgonokból szól egész nap, hogy nem kell félni. De majd mi is megtapasztaljuk 2014  tavaszán.

Szórólapot is osztanak:

bajaiszorolap.jpg

De repüljünk vissza szeptember 23-ra, amikor Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője, Baja polgármestere az M1 Ma reggel című műsorában beszélt.

„Augusztustól kezdődött a kampány Baján, az emberek többsége az országban nem is tudott róla, hogy a városban időközi választást tartanak. Ahogy azonban lejött a városba Juhász Péter, az Együtt 2014-PM társelnöke, kezdetét vette a mocskos, gyűlöletkeltő kampány. Ezután betette a lábát Bajára Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, akik sárba tiporták a városban a békességet és a nyugalmat. A bukott baloldal embereinek semmi sem drága.” Szerinte a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy trió minden aljasságot megtett, amit lehetett. A bajai időközi választást a jövő évi országgyűlési választás főpróbájának tekintették, és addig biztosan folytatódik majd a most megkezdett lejárató kampány – mondta Zsigó Róbert.

A szocik sárba tiporták a városban a nyugalmat!

Megosztás