Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Magyarország korrupt / a korrupció elleni küzdelemben is jobban teljesít

Tegnap a Transparency International nyilvánosságra hozta a Globális Korrupciós Barométer adatait, ami az egész világra kiterjedő közvélemény-kutatás, mely az állampolgárok korrupcióval kapcsolatos tapasztalatait vizsgálja. 107 ország 114 ezer állampolgárát kérdezték meg a korrupcióról, köztük 1000 magyar állampolgárt.

Este a KIM is reagált a kutatásra.
Üdvözlet mindenkinek egy alternatív univerzumban.

Magyarország korrupt, és az elmúlt években csak romlott a helyzet

Magyarország korrupt, és az elmúlt években csak romlott a helyzet – ezt gondolja a magyarok többsége az országunkról. A legtöbb magyart zavarja a mindent átható mutyi, de egyre kevesebben akarnak ellene fellépni .

100-ból 61 magyar gondolja azt, hogy nőtt a korrupció az elmúlt két évben. A magyarok a politikai pártokat tartják a legkorruptabbnak – ugyanez a helyzet más európai országokban, és világszinten is. A magyarok közül tízből nyolcan gondolják, hogy az állami működés részben vagy teljesen összefonódik egyes üzleti csoportok érdekeivel. A magyarok 70 százaléka nem jelentené a mutyit, ez Európában kirívóan magas szám.

A magyarok csaknem felének (48 százalék) véleménye szerint a kormány küzdelme a korrupció ellen teljesen hatástalan.

A magyarok többsége szerint (61%) nőtt a korrupció az elmúlt két évben, és súlyos gondnak tartják az állami korrupciót. A megkérdezettek 82 százaléka szerint „valamelyest vagy nagyon” befolyásolja néhány cégcsoport az állam, illetve a kormányzat működését. A magyarok nem szeretik azt, ha az állam olyan döntéseket hoz, amelyek nem elsősorban Magyarországnak, hanem néhány üzleti csoportnak kedveznek.

Csendben halt el a kormányzat korrupcióellenes harc

Kormánypárti civilek ugrottak be a korrupcióellenes harcba

Módosították az információszabadságról szóló törvényhez, ami gyakorlatilag az állami intézményekre bízza, hogy válaszolnak-e az újságírók és állampolgárok kérdéseire, vagy sem.

Magyarország a korrupció elleni küzdelemben is jobban teljesít

Transparency International (TI) globális korrupciós barométerének adataiból kiderül, hogy Magyarország érezhetően jobban teljesít a korrupció elleni küzdelemben, mint a 2010-es kormányváltás előtt.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet a TI kedden közzétett jelentésére, amelynek adatait összevetette a 2009-2010-es eredményekkel. Ez alapján megállapította, hogy míg 2010-ben az emberek 75 százaléka mondta, hogy az előző évben nőtt a korrupció, az idén már csak 61 százalékuk állította. Két éve 14 százalék volt azok aránya, akik fizettek kenőpénzt, jelenleg arányuk két százalékponttal alacsonyabb.

2013 felmérése alapján Magyarország a legjobban teljesít a visegrádi országok közül a korrupció elleni küzdelemben. (Bár Prágában a fél kormányt elvitték a rendőrök, és a miniszterelnök lemondott, mert ellene is nyomoznak. – zero)

Az emberek többségének véleménye szerint 2010 előtt az intézményes korrupció uralta az államot. A magyar kormány az elmúlt három évben többet tett a korrupció visszaszorítására, mint a megelőző két kormány együttvéve.    

Magyarország 2010-en csatlakozott a Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémiához, 2011-ben az alaptörvény rögzítette az offshore-tilalmat a közpénzek terén, a kormány 2012-ben fogadta el a kétéves Közigazgatási korrupcióellenes programot, 2013-ban civil szervezetek kezdeményezésére Magyarország csatlakozott Nyílt kormányzati együttműködés programhoz.

dude_come_on.jpgOké, AlternatívBence.

Meggyőztél.

Tényleg csökkent a korrupció, egyre jobban teljesít ezen a téren is az állam, A Lajos nem nyert 50%-kal a tervezettnél drágábban közbeszerzést, A Lászlóné nem egy oligarcha titkárnője miniszteri kosztümben, a trafikkoncessziós pályázatokat a lehető legpontosabban bírálta el a bizottság, a nyertes és a vesztes pályázatokat kitették az internetre, azokat bárki elolvashatja, már nem szükséges közérdekű adatigényléseket beadni, mert minden állami és önkormányzati intézmény és cég a legutolsó közpénz-forintról is elszámol nyilvánosan a választók felé, minden szerződés, a gemkapocs-számláig bezárólag elérhető az interneten. Az egész ország, a legkisebb önkormányzattól az NFÜ-ig (augusztus 1-től már Lázár János osztja az EU-s milliárdokat, virítsd a lóvét Jani!), a kórházaktól a bíróságokig, az oligarcháktól a trafikosig olyan transzparens, hogy már-már zavarja a zembereket ez a fene nagy transzparencia. A korrupció és a NER összeegyezhetetlen, 2010-ben végért az elmúltnyolcév, nincs aki korrumpáljon, és nincs, akit meg lehetne korrumpálni, a Transparency International, a K-Monitor vagy az Átlátszó lassan lehúzza a redőnyt, immár három éve a következő szempontok körül forog Magyarország: olcsón, körültekintően, hatékonyan, átláthatóan, számonkérhetően.

laughing_hard.gifA magyar kormány az elmúlt három évben többet tett a korrupció visszaszorítására, mint a megelőző két kormány együttvéve.

Jajj Bence, kicsordult a könnyem is, viccesebb vagy mint Kővári Zoltán és Schmuck Andor együttvéve.

Kérlek, csak egyszer hadd jussak be az Párhuzamos Magyarország Kormányzati Hírgyárába, ahol éjjel-nappal folyik a hírek átalakítása.

A Magyar Nemzet Online például mégegyet csavart a tálaláson:

mno_korrupció.jpg

Amúgy meg go fuckyourself Bence, mindenki mással meg találkozunk csütörtök este az Átlátszó születésnapi zenés-tánczos mulatságán.

Megosztás