Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Még egy kis apró Kuna „nem azért vagyok sikeres, mert Szijjártó Péter a barátom” Tibornak

 

A július végén lezárult vizes világbajnokság még holtából is fial a Fidesz holdudvarának, Kuna „Nem azért vagyok sikeres, mert Szijjártó Péter a barátom” Tibor cégeinek, a Trinity Communications Kft.-nek és a Young and Partners Kft.-nek.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Mindig olyan jó látni, ha egy honfitársunknak jól megy. Alig egy hete derült ki, hogy egy februárban megkötött szerződés módosítása nyomán az eredetileg bejelentett összegnek már egyébként is sokszorosába kerülő vizes vb további 353 millió forinttal drágult. Az esemény kommunikációjához kapcsolódó komplex rendezvényszervezési feladatok teljes körű ellátása kerül ennyivel többe. Igazi bullshitgyöngyszem, amibe gyakorlatilag bármi belefér.

A vizes vb-vel kapcsolatosan Tibor cégei két közbeszerzésen nyertek kommunikációs célokra 3 milliárd forintot, rendezvényszervezésre pedig 2 milliárdot.

A februárban megkötött kommunikációs szerződést azért kellett most módosítani, mert a Bp2017 Kft. új kommunikációs feladatokat bízott a Young and Partners-re. Ezek között olyan általános tételek szerepelnek, mint a rendezvénykoncepció kialakítása, utazási és szállítási feladatok ellátása, Budapest és Magyarország imázsának építése, a világbajnokság marketing- és promóciós céljainak elérése, bevétel-maximalizálás támogatása. Szóval nem egészen világos, hogy mi az, amire a februári szerződéskötés előtt nem lehetett felkészülni.

De mindegy is, ez az igazi országimázs.

Kuna cége további 230 milliót kap a sportrendezvény utókommunikációs kisfilmjének elkészítéséért. A videó alig 60 másodperces lesz, igaz, vágnak belőle majd egy 10, egy 20 és egy 30 másodperces verziót is.

A kisfilm a vizes vébé szervezői szerint az öt versenyhelyszínt, és a hat sportágat mutatja majd be „edukatív és országimázs-népszerűsítés célokat szolgálva”. Hmm… mintha pont erre (is) adták volna egy hete a plusz 353 millát.

Nem baj, elfér a többi mellett.

„Az, hogy én ma itt vagyok, és az, hogy erről beszélek, nekem ehhez az ég világon semmi közöm. Ezt Isten adta nekem” – Kuna Tibor, 2015. október

A remekmű augusztus 21. után kerül adásba. Ezt követően viszont televíziós és online felületen is látható lesz, így vélhetően tényleg széles körhöz eljut. Nem kell lángésznek lenni, hogy kitaláljuk,  kik kapnak majd pénzt, hogy online leadják és „népszerűsítsék” a kisfilmet…

A Magyar Nemzet azt írja, hogy „A másodpercenként négymilliós gyártási költség azonban  megdöbbentő. A tavaly Oscar-díjjal jutalmazott Mindenki című, 25 perces alkotás például tízmillió forintba, vagyis percenként mindössze 400 ezerbe került, az 1997-ben bemutatott, 14 szobrocskával jutalmazott Titanic pedig forintra átváltva nagyjából 260 millióba, de ha maradunk a reklámfilmeknél (nehéz lenne egy egyperces promóciót másnak minősíteni), akkor is aránytalanul magas a 230 milliós összeg.”

grafika: 444.hu

grafika: 444.hu

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás