Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az EMMI főosztályvezetője kirúgatta Simicska Ádámot a Fidelitasból

 

Dr. Varga-Bajusz Veronika egy multitalentum, a Fidelitasban és az EMMI-ben is dolgozik.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Simicska Ádám (a Lajos fia) posztolta ki nemrégiben ezt a levelet:

 

18622113_193488944506699_3551978296174378940_n

dr. Varga-Bajusz Veronika felnyomta Simicska  Ádámot a Fidelitas elnökségénél, akik úgy döntöttek, hogy ifj. Simicska megsértette a Fidelitas és a Fidesz tekintélyét és jóhírnevét és emiatt kizárják.

Ez már önmagában elég vicces, a tekintély és a jó hírnév megsértését elintézik saját maguk, csak egy mikrofont kell dugni az orruk alá.

Dr. Varga-Bajusz Veronika a Fidelitas budapesti elnöke, itt éppen beszédet mond a március 15-i megemlékezésen:

 

bajusz
Vagy éppen a Fidelitas nevében sajtóközleményt ad ki.
Esetleg a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Teológiai Líceum ellehetetlenítése ellen tiltakozik.

Csakhogy emellett az Emberi Erőforrások Minisztériumában főosztályvezető:
Ashampoo_Snap_0001

 

Tavaly részt vett a tusványosi egyetemen, ahogy a tudósítások írták:

„A tusványosi MIT sátor csütörtök kora délután szinte zsúfolásig megtelt, talán az érzékeny témák okán. Bár a meghívottak számát tekintve (8) ugyancsak kevés idő jutott egy-egy beszélőre. Soroljuk is: Varga-Bajusz Veronika ifjúsági főosztályvezető, Böröcz László, a Fidelitas elnöke …”

Azt nem írták meg, hogy Varga-Bajusz Veronika egyben a budapesti Fidelitas elnöke is, akinek a főnöke éppen Böröcz László Fidelitas-elnök.
a-magyarok-mindenutt-otthon-vannak-a-karpat-medenceben

 

A 2011. évi CXCIX. törvény értelmében:

a közszolgálati tisztviselőkről 85. § (4) A kormánytisztviselő
a) nem folytathat olyan tevékenységet, nem tanúsíthat olyan magatartást, amely hivatalához méltatlan, vagy amely pártatlan, befolyástól mentes tevékenységét veszélyeztetné;
b) pártban tisztséget nem viselhet, párt nevében vagy érdekében – az országgyűlési, az európai parlamenti, illetve a helyi önkormányzati választásokon jelöltként való részvételt kivéve – közszereplést nem vállalhat;

Véleményünk szerint formálisan ugyan nem kizárt a törvény szövege alapján a fidelitasos tisztség, hiszen a Fidelitas nem párt (hanem egy párt ifjúsági szervezete), de valójában bármely fidelitasos közszereplés a Fideszt támogatja és nyilvánvalóan veszélyezteti a pártatlanságot, a Simicska Ádámot kizáró határozat meg ugye eleve a Fidesz jóhírnevére hivatkozott.

De dr. Varga-Bajusz Veronika biztos valami nagy talentum, mert az EMMI-s és Fidelitas-os munkája mellett a II. kerületi önkormányzatban is külsős bizottsági tag, az EMMI előtt pedig a Design Terminalban dolgozott.

UPDATE: 2017. május 24-én dr. Varga-Bajusz Veronika az alábbi helyreigazítási kérelmet küldte el részünkre:

„Cikkükben tévesen került feltüntetésre, hogy a II. kerületi önkormányzatban külső bizottsági tag vagyok, ugyanis 2015 áprilisa óta nem látom el ezen tisztséget. Kérem, hogy a cikket ennek megfelelően javítani szíveskedjenek.”

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás