Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fidesz Cool lista 2016 – 7. hely, Németh Szilárd

 

Egy kormányzó párt működését sokféleképpen lehet mérni. Valaki a GDP növekedést tartja mérvadónak, valaki azt, hogy mennyit költ oktatásra és egészségügyre az állam, másnak pedig az a legfontosabb, hogy a forint épp mennyit zuhant – már megint. A mi listánk aszerint állítja rangsorba a kormánypárti politikusokat, hogy 2016-ban mennyire volt kúl a politikai és közéleti jelenlétük, mit tettek az országért (muhaha), és hogyan sáfárkodtak a hatalmukkal.

 

7. Németh Szilárd

„Németh Szilárd István 1964-ben született szegény csepeli munkáscsaládba. Otthoni öröksége katolikussága és későbbi harcos antikommunizmusa. Húgával és (később rokkantnyugdíjas) szüleivel élete első tíz évét egy 9 négyzetméteres albérletben töltötte.” – írja a Wiki.

Azt hiszem, ha három mondatban kellene összefoglalnom valakinek, hogy Németh Szilárd mitől olyan kemény, azt a fentiekkel tenném. Biztos vagyok benne, hogy még az uruk-hai orkok sem szoptak volna ki a tündéktől, ha ők is egy 9 nm-es, csepeli albérletben nőnek fel. Bár lehet, hogy még az uruk-hai orkok sem felejtették volna el, honnan jöttek…

 

Hirdetés

800x600_Januar2

 

Szilárd 18 és 32 éves kora között egy csepeli általános iskolában dolgozott, először képesítés nélküli napközis nevelőként, majd tanítóként, tanárként, igazgató-helyettesként. Jelenleg a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője, frakcióvezető-helyettese, a Birkózó Szövetség elnöke (nem vicc), és Orbán „verőembere”. Ő az a tőről metszett bunkó, aki kérdés nélkül megcsinálja, amire utasítják, és aki a legkényesebb téma mögé is odaáll nagy nyilvánosság előtt bármikor. Arrogancia, cinizmus, mismásolás, szándékos félreértelmezés, álszenteskedés: csak néhány fegyver Szilárd nagyon komoly arzenáljából, melyek alkalmassá teszik őt arra, hogy konkrétan bármivel kizavarják pofozógépnek a porondra.

fotó: Szalmás Péter

fotó: Szalmás Péter

 

Februárban a Fidesz vele nyújtatta be azt a titoktörvényt, mely gyakorlatilag kivette a Magyar Postát az infotörvény hatálya alól.  A törvény ugyanis arról szólt, hogy a posta szerződései „nem minősülnek közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatnak”. Illetve semmilyen adat sem lehet közérdekű, ami a posta számára „üzleti tevékenysége végzése szempontjából aránytalan sérelmet okozna”. Ezen kívül a folyamatban lévő közadatigényléseket is leállította. Március 1-én szavazta meg az országgyűlés. A szoci Tóth Bertalan másnap fel is tette a kérdést a Magyar Nemzet hasábjain, hogy az MNB és a Magyar Posta után melyik állami vállalat lesz a következő, aminek eltitkolhatják a pénzügyeit? Költői…

Idén a civil szervezetek eltakarítása kapcsán megint tapasztalhattuk, hogy a Kőgolyó egyik alapelve, hogy „aki nincs velünk, az ellenünk van”, és aki ellenünk van, azt meg kell semmisíteni a ‘cibe.

Tavaly március 1-én a parlamentben „Pedagógusok a szocialisták hálójában?” címmel tartott egy nagyon kemény beszédet, amiben a pedagógustüntetőknek, illetve a katasztrofálisan szarul működő KLIK ellen sztrájkkal tiltakozó szülőknek is kőkeményen nekiment.

„A szakszervezeti vezetők az ellenzéki pártok elvtelen kiszolgálóivá váltak, az iskolákat pedig ugyanezek a szakszervezetek túszul ejtették, sőt a pedagógusokat, szülőket és gyermekeket biodíszletként használják fel önző, hataloméhségből fakadó céljaikra. És ebben semmi sem drága, semmi sem szent. Ugyanúgy gátlástalanul tolják maguk előtt a gyermekeket, ugyanúgy felelőtlenül használják a kiskorú tanulókat pajzsnak, mint az Európát lerohanó illegális bevándorlók.”

Az ősz egy kis uszítással indult a „Soros által pénzelt” szervezetek ellen, majd egy csodálatos kárörvendéssel folytatódott, miután október 8-án egy pillanat alatt kicsinálták a Népszabadságot.

„Szerintem már épp itt volt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul, nekem ez a szerény véleményem. A Szabad Nép volt az elődje ennek a lapnak, úgy is viselkedik egyébként, tehát, én nem fogok krokodilkönnyeket hullatni a Népszabadságért.” – Reagált a hírre a Birkózó Szövetség elnöke.

Korábbi helyezettek:

Fidesz Cool lista 2016 – 8. hely, Kósa Lajos

Fidesz Cool lista 2016 – 9. hely, Szijjártó Péter

Fidesz Cool lista 2016 – 10. hely, Tállai András

Egy nappal Orbán október 23-i beszéde előtt pedig Németh Szilárdnak azért kellett kiállnia, hogy megfélemlítse a beszéden szervezetten, fütyülve tiltakozni tervezőket, mert szerinte ez a tevékenység kimeríti a garázdaság fogalmát. Magyar György jogász szerint viszont: „a tapsolás, fütyülés a tetszés vagy a nemtetszés nyilvánításának a kifejezési formája, következésképpen sem garázdaságot, sem más bűncselekményt ez a magatartás nem tud megvalósítani”. Így gondolták ezt a tiltakozók is, akik szanaszéjjel füttyögték végül a beszédet.

Ráadásnak pedig itt van Szilárd, ahogy épp Donald Trumpot élteti. Azt hiszem ennél a pontnál kell nekem is először a pohár után nyúlnom, miközben ezt a sorozatot írom…pedig a Rezsitábornok csak a hetedik a listán!

 

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás