Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fidesz Cool lista 2016 – 8. hely, Kósa Lajos

 

Egy kormányzó párt működését sokféleképpen lehet mérni. Valaki a GDP növekedést tartja mérvadónak, valaki azt, hogy mennyit költ oktatásra és egészségügyre az állam, másnak pedig az a legfontosabb, hogy a forint épp mennyit zuhant – már megint. A mi listánk aszerint állítja rangsorba a kormánypárti politikusokat, hogy 2016-ban mennyire volt kúl a politikai és közéleti jelenlétük, mit tettek az országért (muhaha), és hogyan sáfárkodtak a hatalmukkal.

8. Kósa Lajos

Mindenkinek van egy olyan kis szomorúszemű, elesett, de cuki és roppant mód szeretnivaló ismerőse, akit ha meglát, legszívesebben szíve minden szeretetével megölelné, és kedvesen azt mondaná neki, „Hjaj, te szerencsétlen nyomorult balfasz, de jó újra látni, hát mi a rosseb van veled, te Isten barma? Hát már megint mennyit ittál össze a Xanaxra, hogy így nézel ki?!”   Választ természetesen nem vár ilyenkor az ember, mert csak a piszok jólneveltsége kérdezteti vele az egészet, és mert úgy is tudja, hogy maximum annyit kaphat vissza artikulátlanul, hogy „Miiii?!”.

 

Hirdetés

800x600_Januar2

 

Kósa „Mr 20%” Lajos 1998-2014 között volt Debrecen szeretett polgármestere, azóta pedig a Fidesz frakcióvezetője, ami kb. annyit jelent, hogy ő a bajnok csapat kapitánya a parlamentben. Az azért menőség,  szóval bármilyen hasonlóság közte és a fent leírt személy között pusztán csak a véletlen műve lehet. Kósa nem szarkész a legtöbb esetben, ő csak hibázik. Mondjuk mindig akkorát, mint aki egy félreértett babona miatt mindhárom gyermekét ugyanúgy nevezte el.

Fotó: Huszti István

Na, nézzük a Jokert. A Frakcióvezető Úrnak tuti otthon kellett maradnia a családdal tavaly szilveszterkor Sas-kabarét nézni, mert az év elejét igen morcosan, tüskésen kezdte, aminek pont a migrók és a szocik itták meg a levét. Teljesen véletlen!

„Ha szocialisták kormányoznának, a budapesti szilveszter úgy sikerült volna valószínűleg, mint a kölni”nyilatkozta januárban. Ezt azóta is meg akarom neki köszönni, mert a csajom mikor ezt olvasta, azon a borús, hideg, péntek délutánon, akkor nagyon megrémült, pityergett, hozzám bújt, és nekem nagyon meg kellett védenem.

Egy hónap múlva pedig azt sikerült mondania Lalinak, hogy SZÁZSZOR jobb ma a magyaroknak, mint az MSZP idején.”  SZÁZSZOR! Gondolom mind érzitek, hogy milyen jó most, mikor épp a civil szervezeteket készülnek kiebrudalni az országból, mert túl sokat ugrabugrálnak.

A tavalyi első kékhalál viszonylag hamar jött:

 

Márciusban pedig az év egyik legnagyobb botránya verte nyakon Kósát, mikor is a Matolcsy vezette Magyar Nemzeti Bank úgy gondolta, hogy miért ne utalhatna ki 250 milliárd Ft (250.000 millió HUF) közpénzt, mindenféle – általa alapított-  sógor-koma alapítványnak, hát belefér. Akkor még nem tudtuk, hogy költségvetési finanszírozásra és mindenféle túlárazott faszságokra ment el ez a szép összeg, mert sokáig nem adták ki az adatokat. Mi több,  le is akarták titkosítani őket. De sikerült? Hál’Istennek nem, és Kósa a következő klasszikussal próbálta magyarázni a lopást „közvagyonjelleg-vesztést”:D

 

Nyár közepén az orlandoi merényletre borult meg kicsit a szokásos színvonalon. „A legveszélyesebb, ha valaki máshonnan jött, de itt született. „fejtette meg egy mondatban a terrorizmust. 

Azt hiszem nekem, ha a júliusi 40 fokban megittam volna két üveg la fiestát, se lett volna akkora bőr a pofámon, mint a Frakcióvezető Úrnak, mikor azt találta mondani, hogy „A Fidesz 2010 óta rendszerszinten szüntette meg a korrupciót”. Nyilván mindenki tudna  példát mondani ennek cáfolatára a közpénzek átláthatatlan szétosztásán, a saját lábon álláson vagy a gázszerelők hihetetlen gazdagodásán felül is, de most nem kell, mert a Transparency International korrupciós listáján tisztán látszik, hogy 2016-ban három helyett rontottunk, és a régióban nálunk már csak Románia és Bulgária korruptabb. A Fidesz által körbeszopdosott keleten pedig ennél csak még sokkal rosszabb a helyzet. Hasonló a hasonlóval ugye…

Korábbi helyezettek:

Fidesz Cool lista 2016 – 9. hely, Szijjártó Péter

Fidesz Cool lista 2016 – 10. hely, Tállai András

Gondolom a gyermekei iskolakezdése miatt volt épp összeszedetlen Lajos, mikor október elején az őszi népszavazás következményeiről tettek fel neki egy kérdést, ő pedig teljesen összezavarodott válaszában majdnem még Orbánt is lemondatta.

Fuhh lenne még mit posztolni erről a vércuki, agyhalott, legtöbbször totál felkészületlenül a sajtó elé álló emberről, de lezárom ezt a szép csokrot most nagy hirtelen, mert már órák óta akkora baromságokat hallgatok és olvasok, hogy érzem, hogy kezdek jobban elbutulni, mint egy cefrén tartott liba. Bocsánat!

Ja és Lajos, VV Alekoszon és rajtad kívül ma már senki sem hord inget bőrdzsekivel, kérlek.

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás