Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kovács Zoltán kormányszóvivő vagy hazudik, vagy nem tud rendesen magyarul

A Magyar Idők interjút közölt a Soros-pénzből kitanított fideszes kormányszóvivővel. Azzal az emberrel, aki szerint súlyos baj, hogy ma Soros György civileket támogat, mert ezzel politikai befolyást gyakorol. És aki szerint ugyanakkor „az egy beteg gondolkodás, amelyik szerint csak azért, mert én onnan „támogatást” kaptam, utána másképp kellene viselkednem, gondolkodnom.” És aki ennek ellenére nem hajlandó elárulni, hogy hány milliót kapott Sorostól, és még hazudik is, amikor indokolni próbálja a titkolózását.

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Mint megírta az Átlátszó, Kovács Zoltán nem hajlandó elárulni, mennyi pénzt kapott éveken keresztül Soros Györgytől a tanulmányaira. Most a kormányszóvivő úr a Magyar Idők nevű elismert, független szakmai folyóiratban kelt ki az Átlátszóval szemben, így:
„Mennyire jellemző egyébként az a felfogás, hogy a magát független oknyomozó portálnak tartó Átlátszó képes azt leírni, hogy az ember civil életének az a része, amikor még nem is volt részese a politikának, a közszereplésnek, részletei pedig közadatnak minősülnek.”
A gond az, hogy ilyet az Átlátszó nem írt. Szó szerint ezt írta:
„Nem is állítottam egy szóval sem, hogy közérdekű adatnak tartom az ösztöndíjai összegét, mivel azonban Ön annak a kormánynak a szóvivője, amely behozta a közbeszédbe a Soros-támogatások kérdését, véleményem szerint úgy lenne korrekt, ha Ön is beszámolna az ösztöndíjairól.

Különösen annak fényében, hogy néhány napja az ATV-ben emlegette Soros Györgyöt negatív kontextusban, illetve, hogy a sokat emlegetett civil szervezetek minden releváns információt tartalmazó közhasznú jelentései is nyilvánosak.”

A Fidesz által elfogadott sajtótörvény szerint a magyar embereknek joguk van arra, hogy megfelelően tájékoztassák őket az országos közélet ügyeiről, valamint Magyarország polgárai és a magyar nemzet tagjai számára jelentőséggel bíró eseményekről. A médiarendszer egészének feladata a hiteles, gyors, pontos tájékoztatás ezen ügyekről és eseményekről. Márpedig ha kormányhadjárat folyik Soros György és az általa támogatott szervezetek ellen, akkor az közügy, hogy ki kapott pénzt Sorostól és mennyit. A kormány tette közüggyé.
És amikor Kovács nem tudja, mi a különbség a közérdekű adat és a közügy között, akkor vagy tudatlanságáról tesz tanúbizonyságot, vagy hazudik. De mindkét esetben sérti a magyar állampolgárok tájékoztatáshoz való jogát.
N.L.

Ha tetszett a cikk, támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás