Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Megéri összefogni, akár a Facebookon is – így buktattak le egy mutogatós bácsit

Mihez kezd egy szülő, ha az iskola közelében felfigyel egy magával játszadozó férfira? Már nem cetlin figyelmezteti a többieket, és nem szórólapot osztogat. Egyszerűen közzéteszi a Facebook-on, ahogy a múlt héten történt, és egy csoport tagjainak civil polgárőri összefogása oda vezetett, hogy a II. kerületi rendőrök eljárást tudtak indítani egy mutogatós férfival szemben.

columbo

A múlt hét elején egy Facebook-csoportban riadót fújtak a tagoknak. Az egyik szülő arra kért mindenkit, hogy legyenek óvatosak a Szabadság utcai Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium környékén járva. Egy német rendszámos sötétkék autó ugyanis beállt az intézmény régi főbejáratához és a sofőr, „egy idősebb úr, aki egyedül volt, először pisilt, majd eljátszadozott a micsodájával”. Miután a szülő feleszmélt a megrökönyödéséből, elhatározta, hogy „tarkón csapja a papát”, de a mutogatós férfi látva a felé közeledőt gyorsan elhajtott – szerepel a bejegyzésben.

A történetét megosztó szülő arra buzdította a csoport tagjait, hogy ha a papa előkerül, akkor hívjanak rendőrt vagy zavarják el az öreget, „mert mégiscsak felháborító, hogy ilyen megtörténik a gyerekek előtt” – tette hozzá. A szülők ezt nem is hagyták annyiban, amatőr polgárőrként szervezkedni kezdtek, figyelőbrigádok alakultak, hogy minél előbb elkapják az illetlen bácsit. Majd az akciók eredményéről be is számoltak és volt, aki elmesélte, hogy szerinte egészen a házáig követte a férfit.

A szülői polgárőri tevékenység nem is volt haszontalan. A hét közepén már azt posztolták a csoportba, hogy az iskolaigazgatót a rendőrség tájékoztatta a férfi elfogásáról. Egy másik szülő nagy örömmel is megosztotta a tagokkal, hogy mikor vitték el a manust, egy további, ugyancsak hatalmas örvendezést tartalmazó bejegyzésből pedig kiderült, hogy a civil ruhás nyomozók konkrétan tetten érték a mutogatóst.

Mindezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság részéről szűkszavúan ugyan, ám megerősítették az Átlátszónak. Azt írták, hogy április 27-én délután három óra körül intézkedtek a Szabadság utcában egy férfival szemben és miután bevitték a kapitányságra, szeméremsértéssel meggyanúsították és őrizetbe is vették.

Természetesen a rendőrök keze alá játszásának sikerével nagyon elégedett voltak a facebookos polgárőrcsapat tagjai, akik ezek után valószínűleg más ügyben is ugyanilyen elánnal vetik bele magukat a közösségért.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás