Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A nap, amikor a főügyészek beismerő vallomást tesznek és lerántják a leplet a Fidesz blöffjéről

A Fővárosi Főügyész viccel velünk.

Azt mondta tegnap, hogy „nem akar olyan országban élni, ahol egy feljelentés után egy nappal bárkit le lehet tartóztatni.” És hogy „Amikor a büntetett előéletű Orgován Béla nevére írta a céget, Tarsoly Csabával szemben a megalapozott gyanú „kijegecesedett”. Polt Péter ugyanezen a napon azt mondta, hogy „Aki potenciális gyanúsított, az nem hallgatható ki előzőleg tanúként, ez minden emberi jognak ellent mond”, és ezért nem hallgatták ki hetekig tanúként sem Tarsoly Csabát. És tegnap zár alá vették az ETO Parkot, ami szintén vicces, nemsokára elmagyarázom, hogy miért.

De kezdjük a főügyészekkel.

A fővárosi főügyész idétlen megfogalmazása szerint akkor vált megalapozottá a gyanú Tarsoly Csabával szemben, amikor a Quaestor új vezérigazgatója Tarsoly helyett egy közmunkás lett. Tudjátok mikor volt ez? Március 16-án. És mikor állították elő Tarsolyt? Március 26-án, tíz nappal később. Mivel telt a kijegecesedést követő 10 nap?

A legfőbb ügyész szintén nagyon szépen beszélt Tarsoly Csabáról és az emberi jogokról. Csak éppen jókorát ferdített. Olyan, hogy potenciális gyanúsított, nincs a büntetőeljárásban. Valaki vagy gyanúsított, vagy nem. Ha nem az, akkor tanúként kihallgatható, és természetesen magát vagy közeli hozzátartozóját nem köteles bűncselekmény elkövetésével vádolni. De ha a megalapozott gyanú már két hete „kijegecesedett” volt (mi ilyet is tudunk ám!), akkor mi a francért nem hallgatták ki gyanúsítottként aznap? És ha nincs olyan, hogy „potenciális gyanúsított”, akkor korábban tanúként miért nem sikerült kihallgatni a Quaestor-vezért? Ha bűncselekménybe keverte volna saját magát, csöndben maradt volna, ahhoz tényleg joga van, emberi joga.

Screenshot_00779

És a slusszpoén: sikerült zár alá venni az ETO Parkot. Ami nem a kötvényeket forgalmazó Quaestor Értékpapír Zrt. tulajdona, nem is az azokat kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft.-jé, hanem a honlapjuk szerint Quaestor csoport önálló vállalatként működő projektje. Tehát tényleg zár alá lehet venni bármilyen vagyont, ha felmerül annak a lehetősége, hogy az bűncselekmény elkövetéséből származik vagy kártérítés fedezetésül szolgálhat. És akkor tényleg blöff a Fidesz törvénymódosítása, mert nem törvényt kell módosítani, hanem dolgozni az ügyészségnek és a rendőrségnek.

Jut eszembe: Orgován Béla mostanság merre lófrál?

Megosztás