Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kínos volt a Merkel-Orbán sajtótájékoztató vége? Jobb, ha le sem adjuk!

Kínosan ért véget Merkel és Orbán közös sajtótájékoztatója, mivel a diplomácia szőnyege alól véletlenül kiugrott a lóláb, miszerint Orbán és Merkel teljesen eltérően gondolkozik az illiberális demokráciáról. Meg persze még egy sor másról is.

Egy német újságíró (a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung újságírója) azt kérdezte, hogy az Orbán által tavaly említett „illiberális demokrácia” vajon beleillik-e az Európai Néppárt értékrendjébe.
Merkel megismételte , hogy beszéltek Orbánnal a demokrácia sajátosságairól, de „még el kell mélyítenünk a beszélgetést”. A kancellár azt mondta: utalt arra, hogy számára a demokrácia gyökerei mindig is liberálisak. A pártjának, a CDU-nak három gyökere van: keresztényszociális, liberális és konzervatív.
„Az illiberális szóval személyesen a demokráciával összefüggésben őszintén szólva nem tudok mit kezdeni.”

Orbán Viktor rögtön reagált is:

 

Merkel feje a végén csodálatos, a jégkancellár is ember csak sikerült valakinek kizökkenteni.

Az ominózus jelenet minden esti híradóba bekerült, még a TV2 Tényekbe is. A sajtótájékoztatón amúgy az MTVA kiemelt szerepet kapott, mivel a hazai sajtó részéről csak ők kérdezhettek.

Végül ez került be az esti Híradóba:

 

Szakmaiság lvl 999
Az ominózus összeszólalkozást úgy idézik, hogy Gulyás Gergely mit gondol arról, hogy vajon Merkel mire gondolhatott.

Már elnézést, de kit érdekel, hogy Habony Árpád milyen kommunikációs panelt talált ki erre a fiaskóra, amit minden papagájnak szajkózni kell?

Ami kellemetlen, ami kínos, azt egyszerűen elhallgatják?
Hamarosan indul a Nemzeti Hírtelevízió, már csak 43 nap. Orbán Viktor saját hírtévét akar, ami megbízható, nem olyan „radikális”, „felforgató”, „keményen kérdező”, mint a HírTV.

Ez most így jó lesz Viktor, elégedett?
Otthon megmutattad a híradóban magadat, hogy milyen tökös és fasza voltál, hogy megoldottad ezt a Merkel-látogatást? Volt pezsgőzés is? Tolsz még majd egy kis pénzt a házi tévédbe, vagy elég lesz az évi 80 milliárd erre?

Megosztás