Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Indul a nyugodt kormányzás (újra), de azért megvan az új ellenség

Fogyatkozik a tábor, így már magát Orbán Viktort is be kellett dobni. Vagy ő dobta be magát. Nagyinterjúk, csetelés, telefonhívások megválaszolása. Ugye, a nyugodt kormányzás időszaka, és az ellenzék maradt kampányüzemmódban.
De hát ugye a mínusz 900 ezer az mégiscsak mínusz 900 ezer, és nem ma jöttünk le a falvédőről, hogy ez a Fideszt és Orbán nem érdekli. Nagyon is érdekli.

Ma „rendkívüli” rádióinterjúban a Kossuthon magyarázta meg, hogy mi a helyzet, és előtte a Napi Gazdaságnak adott egy hosszabb interjút, ahol a két alákérdező a Századvéges Barcza és G.Fodor volt.

Nehéz ki választani hogy melyik a legjobbak, mert baromi erős mezőnyt generált a Miniszterelnök úr.


Utcai tüntetések

Az utcai megmozdulások kampányhangulatúak, az intézkedéseinket ért kritikák sem szakmai, hanem politikai indíttatásúak. Az ellenfeleink még nem törődtek bele, hogy a következő három és fél évben a dolgok úgy mennek majd, ahogyan azt a választópolgárok eldöntötték, a kormány érvényesíteni fogja a programját és végigviszi Magyarország megújítását. Ezért sokak számára furcsa helyzet a mai, a gazdasági fejlődés nyilvánvaló, minden társadalmi csoport és család léphet egyet előre, mégis feszült és ideges a hangulat.”


Szabadságharc

„A nyugalmat, a kiegyensúlyozottságot, az alkotói légkört mindenki jobban szereti, mint a hadakozást és a politikai csihi-puhit. Ez a dolgok normális állapota. Ám a szabadságharcot nem önmagáért vívjuk, hanem hogy az emberek nyugodtan, a maguk megszokott ritmusában és módján élhessenek, s ne a lemondás, a lecsúszás és a beletörődés legyen az osztályrészük. A kormánynak egyszerre kell harcolnia az ország szuverenitásáért és közben nyugalmat teremtenie. (…) Szilárdság és nyugalom, ez a mi vezérelvünk. Az országnak kiszámíthatóságra, stabilitásra, tervezhetőségre és nyugalomra van szüksége. Ezért most három és fél évig a kormányzásé az elsőbbség.”


Vasárnapi zárva tartás

„Mindenki tudja, hogy az emberek milyen kiszolgáltatottak a munkahelyeiken. A vasárnapi munkára kötelezés vagy szorítás régi sérelem. Most orvosoljuk. Jelentős szervezett erők állnak szemben az emberek érdekével, ami nem is csoda, hiszen a tervezett lépés éves szinten mintegy 350 milliárd forint sorsáról dönt. Politikai riválisaink pedig ezt hit- és életmódkérdésnek próbálják beállítani. Logikus taktika, még ha hazugság is. Mindannyian tudjuk, hogy a magyar emberek azt viselik a legnehezebben, ha meg akarják nekik mondani, hogyan kellene élniük. Ez a magyarok egyik legvonzóbb tulajdonsága. Született várvédők. Mi pedig nem vagyunk sült bolondok, hogy meg akarjuk mondani az embereknek, hogyan is töltsék a vasárnapjaikat. Élni és élni hagyni, ez a mi politikai filozófiánk. (…)
Mi arra törekszünk, hogy minél kevesebb ember kerüljön olyan helyzetbe, hogy kénytelen legyen vasárnap is dolgozni. Ha valaki vasárnap is dolgozni szeretne, és nem kényszer hatása alatt teszi, nem azért, hogy megtarthassa a munkahelyét, akkor ezt tiszteletben kell tartani. Az is igaz, hogy a modern ipari ágazatokban nincs leállás, szinte az egész évet „végigzakatolják” a gépsorok. Ezért egy szektorban és nem az egész nemzetgazdaságban indította el a kormány a vasárnapi munkavégzés tilalmát. Ebben az esetben is, mint a politikában mindig, az egyensúlyra kell koncentrálni. Kellő időben ”

Élni és élni hagyni …. elképesztő! Még tiszta szerencse hogy a Miniszterelnök úr nem a Marson él, hanem itt köztünk. Ha gyorsan kellene jellemeznem a 2010-2014-es kormányzást, félálomban is azt vágnám rá, hogy „élni és élni hagyni”!

Fizetős M0
„Az M0-s körgyűrű a magyar autópálya-rendszer része. Egyes részei uniós kötelezettség miatt válnak fizetőssé. Ez a külföldieket és a magyarokat is érinti. Egységes rendszert tudunk jól működtetni. Olyan rendszert építünk ki, amely megkíméli a magyarokat. Ez a megyei matricarendszer. Ha egy megyében utazik valaki, akkor évente 5 ezer forintot kell fizetnie az évi 42 ezer forint helyett. Ez havi négyszáz forint. Az autópálya-rendszert az ország európai uniós forrásból és mindannyiunk adóforintjaiból építettük ki. Ezért igazságos megoldás kell.”
Nem az agglomerációt adóztatjuk, hanem egy megyei matricarendszert vezetünk be, ami összességében a magyar embereknek jobb, mint a mostani.

letöltés

 

Korrupció
„A gazdasági élet és a politikai döntéshozatal jogszabályokat sértő összefonódása olyan jelenség, amellyel minden ország szembesül. Azért került a figyelem középpontjába, mert a gazdasági válság idején ez még inkább irritáló és elfogadhatatlan. És igazuk is van. Jogos igény, hogy a gazdasági válság kezelésének legyen része egy olyan intézkedéscsomag is, amely visszaszorítja a korrupciót. Magyarországon zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. A magyar közigazgatás átalakítása jelenleg is zajlik, a korrupció elleni védelem kiemelt szerepet kap.”

Népszerűség
„A kormány minden fontos dologgal törődik, egy dologgal nem, a saját népszerűségével és ezt a minisztereknek is világossá tette. Azt kérte tőlük: végezzék el a munkát, legyenek eredményesek, a népszerűséget pedig bízzák rá, a három év múlva esedékes következő választási kampányban ugyanis az elvégzett munka alapján adnak bizalmat a választók.”

Drog
„A gyerek a szülőé, nem az államé. A droggal összefüggésben a gyerekek áldozatok. Az állam csak egy szolgáltatást tud felkínálni, hogy minden iskolában el tudnak végezni ingyenesen egy drogtesztet. Ha a szülők igénybe akarják venni, igénybe vehetik.
Magyarországon a drogmaffia folyamatosan növekszik, új, szintetikus szerek jelennek meg, ez az egész társadalmat és a gazdaságot is fenyegeti. A kormány eldöntötte, hogy ebben a ciklusban megtisztítja az országot a drogmaffiától. A közbizalmi állások betöltőit azért kell tesztelni, hogy látni lehessen, kire lehet számítani ebben a harcban. Tisztázni kell, ki hol áll.

Szóval az Új Nagy Ellenség a DROGMAFFIA.
Ez találta ki Habony Árpád. A gyerekeknek nem lesz kötelező, de a szülő kérheti az állami drogtesztet, a politikusoknak és az újságíróknak (?) viszont kötelező lenne. A szombathelyi kokainozó alpolgármester szuper drogtesztjén már láthattuk, milyen az, amikor egy politikus drogtesztet csinál, a szintetikus drogokat meg úgysem tudják kimutatni, így ennél nagyobb porhintést rég olvastunk,

Pedig:
2013-ban 4471 volt az alkoholmérgezéses esetek száma, míg a kábítószer okozta mérgezés ennek a negyede volt, összesen 1177-ról számoltak be a kutatók.

„Drogmaffia” … igen, ugye most jöhet az, aki megkérdőjelezi a Hivatalos Irányvonalat, az a drogmaffiát védi, miközben:

– A krónikus májbetegségek terén elsők vagyunk Európában.
– Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Európán belül Magyarországon a legmagasabb az alkoholizmusból fakadó rákbetegségek aránya.
– Évente 6-7 ezren halnak meg májzsugorodásban,

„A mértéktelen alkoholfogyasztás ma is sokkal súlyosabb egészségügyi és társadalmi következménnyel jár,
mint a többi deviáns viselkedésforma – nevezetesen a drogfogyasztás és a bűnözés – amelyek napjainkban nagyobb hangsúlyt kaptak kriminológiai jellegük miatt, holott prevalenciájuk nemzetközi összehasonlításban is kedvezőbb képet mutat, mint a hazai alkoholhelyzet.” – írja az Országos Egészségfejlesztési Intézet tanulmánya, pár szomorú ábrával illusztrálva. 

Screenshot_00399

 

Untitled-1

Megosztás