Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem lesz internetadó. Ebben a formában …

Pártunk, kormányunk és országunk vezetője hazavonatozott Zürichből, közben átolvasta, hogy az emberei Varga Mihálytól Rogán Antalig, Kovács Zoltántól Németh Szilárdig hogyan védték az őrült ötletét, majd egy mozdulattal hülyét csinált mindannyiukból, amikor ma reggel a Kossuth Rádióban kijelentette hogy nem lesz internetadó. Ebben a formában.

Veszíteni nem szeret Orbán, főleg nem az utcán, ami a Békemenet meg a Fidesz területe, így elég nagy blama lett volna, ha csak simán kiveszik az internetadót az adótörvényekből, ezért próbáltak visszatáncolni és menteni a helyzetet:

Sosem volt szó internetadóról. A probléma szerinte az, hogy már nem számít, a kormány mit mond, miközben az ésszerű beszélgetés alapja a dolgok helyes megnevezése.

Arról van szó, hogy ha a távközlés áthúzódik az internetre, akkor azután is fizessenek távközlési adót a szolgáltatók, akik ezt a terhet azonban nem tudják áthárítani a fogyasztókra. Megkérdőjelezik az új adó ésszerűségét, vagyis félrecsúsztak a dolgok, az internetadót ebben a formában ma egész egyszerűen nem lehet bevezetni, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot.

Az internetről január közepén valószínű, hosszú nemzeti konzultációt kell kezdeni, értelmes mederbe terelve a vitát. „Nem vagyunk kommunisták, nem az emberek ellen kormányzunk, hanem az emberekkel közösen kormányzunk” – fogalmazott. A konzultáció során szó lenne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről is, mert „választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe”. A konzultáció vége 2015 első negyedévének, félévének végére várható.

Nyitra Zsolt pedig közölte, hogy „szeretnék a lehető legtöbb fórumon meghallgatni az emberek véleményét, ezért 2015 elején nemzeti konzultációt fogunk lefolytatni az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről. Emellett szakmai egyeztetéseket kezdeményeznek a szolgáltatókkal és szakmai szervezetekkel.
Ezek előkészítéséért, a nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések, viták lebonyolításáért Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő lesz felelős.

Az újabb konzultáció komolyságát már be is lehet lőni, ha a Brüsszelbe kipaterolt Dajcstomira bízzák.
Gondolom roppant karcos, gondolkodós kérdések várhatóak, mint:
Kívánja-e, hogy a nagy nemzetközi internetszolgáltató MULTINACIONÁLIS vállalatok külföldre vigyék az extraprofit, vagy inkább ebből a pénzből a biztosítanak szociális (OLCSÓ) internetelőfizetést?
Vagy
„Kívánja-e, hogy ne lehessen névtelenül gyalázkodó, sértő kijelentéseket tenni az interneten és csak a megfelelő, hiteles regisztráció után lehessen véleményt nyilvánítani az interneten?

De azért óvatosan a korai ünnepléssel, mivel Orbán azt mondta, hogy ebben a formában nem bevezetve. Sokféle forma létezik …

Mindenképpen érdekes lépés 2 milliárd forintból egy kamu konzultációt készíteni egy 20 milliárdos adóról.

qmeme

Viszont a XXI. század legpofátlanabb kijelentésit tarlamazó listán nálam egyből az élen landolt az a mondat, hogy Nem vagyunk kommunisták, nem az emberek ellen kormányzunk, hanem az emberekkel közösen kormányzunk.”
Nem is hiszem el, hogy nem röhögte le magát mindenki a stúdióban, és a mennyezet sem repedezett be. A legnagyobb kommunista, aki az interjúban előtte 3 perccel jelentette be a teljes foglalkoztatás bevezetését, kijelenti, hogy nem az emberek ellen kormányoznak.
Miközben végtelen hosszú a lista, amikor le sem szarták az embereket, csak lenyomták a torkunkon az újabb és újabb agyszüleményüket.

Úgyhogy csak azt tudom mondani, amit a CÖF: Éberség!

Este 6-kor a József nádor téren okosan, nem kellene túlünnepelni.
Ahhoz Orbán sokkal okosabb, dörzsöltebb.

Megosztás